Evenimentul Zilei > Politica > Revoltă în PNL. Orban, la un pas să piardă șefia Camerei Deputaților. Cine îi suflă locul
Revoltă în PNL. Orban, la un pas să piardă șefia Camerei Deputaților. Cine îi suflă locul

Revoltă în PNL. Orban, la un pas să piardă șefia Camerei Deputaților. Cine îi suflă locul

Scandalul cu privire la împărțirea celor mai importante funcții în stat este departe de final. Se pare că după conferința de presă pe care a avut-o alături de Dan Barna și Kelemen Hunor, Ludovic Orban a fost ținta unui atac în PNL.

După negocierile pentru formarea noului Guvern și împărțirea celor mai importante funcții în stat, Ludovic Orban, președintele PNL și propunerea liberalilor pentru șefia Camerei Deputaților, a ajuns ținta unui val de atacuri în interiorul PNL.

Astfel, după conferința de presă pe care a susținut-o, vineri seară, alături de Dan Barna și Kelemen Hunor, Ludovic Orban a fost ținta unor critici dure din partea adversarilor săi din PNL. Se pare că împărțeala pe care liderii partidelor de centru dreapta au făcut-o a dat naștere unor nemulțumiri majore în rândul liberalilor, transmite Antena 3.

„Cuțitele pe masă, nu doar vorbele spuse în aceste momente, ba încă și răscolirea unor acuzații care au fost făcute aproape transparent și public înainte de aceste negocieri, respectiv faptul că ar urma și niște dosare penale. Sunt încinse taberele mai ales împotriva lui Ludovic Orban și a negocierilor care au dus la obținerea funcției de președinte al Camerei Deputaților pentru el.

Ei bine, adversarii lui Ludovic Orban îl vor pe Robert Sighiartău în locul lui la șefia Camerei Deputaților”, a spus Oana Zamfir.

„Sunt însă și alții care sunt foarte mulțumiți, pentru că vor prinde posturi ministeriale prin îndepărtarea unora care păreau de neclintit din fotoliile pe care le ocupau în vechea guvernare Orban”, a spus, la rândul său, Adrian Ursu, la Exces de putere.

Pentru membri partidelor de centru dreapta se anunță o noapte lună, având în vedere că, în orele următoare, se vor reuni în ședințe forurile de conducere pentru a stabili cine vor fi cei care vor ocupa funcțiile în portofolii câștigate la această negociere.

Ce ministere ajung la PNL

Ministerul Apărării

Ministerul de Externe

Ministerul de Finanțe

Ministerul de Interne

Ministerul Educației

Ministerul Energiei

Ministerul Agriculturii

Ministerul Culturii

Ministerul Muncii

Ce ministere au mers la USR-Plus

Ministerul Justiției

Ministerul Fondurilor Europene

Ministerul Sănătății

Ministerul Transporturilor

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Ministerele care revin UDMR

Ministerul Dezvoltării

Mediu Apelor și Pădurilor

Ministerul Tineretului și Sportului