Fasolea bătută, nelipsită din post. Cât se fierbe pentru a nu crea probleme

Fasolea bătută, nelipsită din post. Cât se fierbe pentru a nu crea probleme

Fasolea bătută este un preparat tradițional românesc, care ne aduce aminte cu siguranță de vacanțele la bunici. În perioada de post poate fi un mic dejun perfect. Este un preparat simplu, la îndemâna oricui.

Rețete de post. Înainte să vă apucați de gătit trebuie să țineți cont de câteva trucuri. Puteți alege orice tip de fasole boabe, chiar și cea roșie dacă nu vă deranjează culoarea. Puteți face acest preparat de post și cu fasole din conservă, dacă vă grăbiți. Aceasta nu trebuie fiartă în prealabil, dar gustul va fi diferit. Niciun produs conservat nu are același gust ca unul proaspăt.

Rețete de post. Trucuri de ținut minte

Fasolea proaspătă însă trebuie spălată bine și lăsată la înmuiat peste noapte. Așa va fierbe mai repede. Dacă alegeți fasole cu bobul mare, adăugați la fiert și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Se va înmuia mai repede.

Pentru realiza această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 de grame de fasole, doi-trei căței de usturoi, două linguri de ulei de floarea soarelui, două linguri de ulei de semințe de dovleac sau de măsline, o linguriță de boia dulce, sare și piper după gust.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mod de preparare

După ce fasolea a stat la înmuiat peste noapte, ea se clătește cu apă și pune la fiert. După ce a dat în clocot, se mai lasă două-trei minute, după care apa se aruncă. În acest mod vom scăpa de balonare. Se toarnă apă curată și se pune din nou fasolea la fiert. Trebuie să o gustăm din când în când, deoarece timpul de fierbere diferă în funcție de tipul de fasole. În mod normal, într-o oră ar trebui să fie gata. Ca să meargă totul mai repede puteți folosi o oală sub presiune.

Când este gata, fasolea se scurge de apă și se pune în bolul de la robotul de bucătărie. Se adaugă usturoiul și uleiul de dovleac sau de măsline, după preferințe și se amestecă până când se obține o pastă fină, dar care nu curge. Nu aruncați zeama în care a fiert fasolea. Puteți folosi o parte din ea pentru a obține consistența dorită.

Ceapa se taie peștișori și se călește câteva minute în ulei, la foc mic. După ce s-a înmuiat, se adaugă boiaua dulce, se amestecă rapid și se trage de pe foc. Boiaua nu trebuie să se ardă, deoarece devine foate amară. Acest amestec se așază peste fasole și astfel veți avea un mic dejun delicios, potrivit lauralaurentiu.ro.