Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate

Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate Sursa Foto: Arhiva EVZ

Deși Guvernul a promis că toți pensionarii își vor primii pensiile înainte de Sărbătorile pascale, există și azi, în Vinerea Mare, un număr semnificativ de persoane care trebuie să mai aștepte.

Plata acestora a fost îngreunată de anumite obstacole, în special din cauza zilelor libere acordate bugetarilor. Însă, chiar dacă trebuiau să stea acasă, aceștia se află vineri pe teren.

Cu toate acestea, unii dintre ei vor primi banii abia în săptămâna viitoare, după sărbători.

Pensiile nu au ajuns la toți românii înainte de sărbători

Având în vedere această situație, directorul de la Poșta Română a subliniat că pensiile sunt distribuite exclusiv de către poștași și nu pot fi ridicate de la ghișee, așa cum este obișnuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Persoanele care se confruntă cu această problemă sunt încurajate să înregistreze reclamații pentru a soluționa situația.

De obicei, răspunsul ăsta e dat când se merge în oficiul poștal. În perioada aceasta, noi livrăm pensiile doar la domiciliu și nu în oficiul poștal. Să stea acasă, că îi aduce poștașul pensia.

Sunt excepții de genul ăsta, există tot timpul, nu le putem preveni. În cazurile astea de excepție, mergem și intervenim unde se face o reclamație”, a declarat și Valentin Ștefan, directorul Poștei Române.

Poșta Română

Sursa foto: Poșta Română

De altfel, unii dintre pensionari spun că această întârziere privind pensiile îi afectează foarte mult, având în vedere că și-au făcut cumpărăturile după anunțul prim-ministrului, iar acum au rămas fără niciun leu.

Când a zis dl prim-ministru, să zicem că îl cred și eu pe dl prim-ministru, eu mi-am făcut niște… ca fiecare, crezând că primesc pensia. Chiar mă afectează foarte mult, chiar eu am rămas fără bani”, a spus Maria, pensionară, potrivit Capital.

Polițiștii și cei din domeniul Apărării vor primi banii doar după 10 mai

Reprezentanții Casei Naționale de Pensii au transmis că pensiile au fost vitrate atât către Poștă, cât și către bănci.

Însă, una dintre problemele majore a fost că decizia ca pensia să fie primită înainte de sărbători a fost luată târziu, iar poștașii s-au găsit în situația în care trebuie să distribuie peste 2,5 milioane de pensii într-un timp scurt.

De altfel, nu doar unii din pensionarii din sistemul public nu au primit pensiile. La fel e situația și pentru foștii polițiști, jandarmi sau militari. Aceștia își vor primi banii care de obicei, după data de 10 mai, măsura adoptată de Guvern neadoptându-se și în cazul lor.

Sunt vizați aproape 185.000 de pensionari.