Social
Rețetă simplă și delicioasă. Rulouri de vinete cu sos de roșii și carne la cuptor
- Iulia Moraru
- 10 septembrie 2023, 09:45
Deoarece suntem în plin sezon al vinetelor, rețeta delicioasă cu vinete, carne și sos de roșii la cuptor este perfectă. Acest preparat aduce gustul mediteraneean la masă și folosește ingrediente accesibile.
Rețetă de rulouri de vinete. Modul de preparare al acestei rețete este extrem de ușor. Ea va fi cu siguranță apreciată de întreaga familie. Pentru acest preparat aveți nevoie de:
- 2 vinete de câte 350 grame
- 350 de grame de carne de vită tocată
- 1 ceapă de mărime medie sau 4 fire de ceapă verde
- 1 ardei iute verde
- 1 ardei roșu (kapia)
- 1 cățel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 40 de mililitri de ulei de măsline
- 1 foaie de dafin
- 150 de grame de pastă de roșii
- 450-500 ml de apă fierbinte
- sare și piper negru după gust
- opțional câte un vârf de cuțit de chimion, pul biber și cimbru uscat.
Mod de preparare rulouri de vinete cu carne și sos de roșii la cuptor
- Se aleg vinete cu coaja neagră și lucioasă, care aveau o textură ușor pufoasă la atingere. Se spală bine și se îndepărtează codița.
- Feliile de vinete se taie pe lungime, având o grosime de aproximativ 3-4 mm.
- Pe fiecare strat de vinete se presară sare și apoi se aranjează într-o farfurie. Sarea e folosită pentru a ajuta la eliminarea lichidului amar din vinete.
- Vinetele se lasă să stea așa timp de cel puțin 20 de minute pentru a permite procesul de eliminare a lichidului amar.
- Firele de ceapă verde se taie pe lungime în patru bucăți și apoi se mărunțesc.
- Un ardei kapia roșu se taie în două și se curăță cu grijă de cotor și semințe, ulterior fiind tăiat în cubulețe.
- Pentru un plus de gust și savoare, se folosește un ardei iute verde, care se curăță cu atenție de semințe și vinișoarele din interior. Se taie cât mai mărunt posibil pentru a evita bucățile mari de ingredient picant în mâncare.
- În cele din urmă, se toacă o legătură generoasă de pătrunjel proaspăt și se pune la ingredientele pregătite.
- Într-o tigaie se toarnă cam două linguri de ulei, după care se pun legumele tocate. Se pune sare, se amestecă și se lasă la foc până ce totul se călește.
- După ce legumele s-au înmuiat, carnea tocată de vită se adaugă în tigaie și se amestecă cu atenție.
- Focul se dă pe mediu și se călește carnea împreună cu legumele, amestecând continuu, timp de 2-3 minute.
- Apoi, focul se dă pe mic, iar în umplutură se pun două linguri cu vârf de pastă de roșii, amestecând bine pentru omogenizare.
- Umplutura se potrivește cu sare și piper negru proaspăt măcinat. În plus, se pot pune și alte condimente pentru a da caracter preparatului: un vârf de cuțit de chimion, o linguriță de cimbru uscat.
- Toate ingredientele se amestecă bine, apoi se pune pătrunjel tocat.
Cum se prepară vinetele
- Feliile de vinete se pun pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se stropesc cu ulei de măsline.
- Se pun în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru o perioadă de 10 minute. La finalul acestui interval, feliile de vinete au devenit flexibile, chiar dacă nu s-au rumenit.
- Într-un castron, se amestecă două linguri cu vârf de pastă de roșii cu 500 de mililitri de apă fierbinte pentru a obține sosul. Se potrivește cu sare și piper, după gust.
- Sosul obținut se toarnă peste rulourile de vinete din cratiță. În plus, pune o foaie de dafin ruptă în bucăți.
- Deasupra se pune pătrunjel tocat și se servește cald, preferabil cu sos de iaurt.
- Cratița cu preparatul se pune în cuptor la 180°C și a se lasă acolo pentru o oră. Pe parcursul acestui timp, rulourile de vinete se stropesc periodic cu sosul din cratiță, potrivit lauralaurentiu.ro.
Recomandările noastre