Rețeta perfectă pentru un mic dejun savuros. Omletă cu pui, cârnați și ceapă verde
- Iulia Moraru
- 23 mai 2023, 11:24
Dacă îți dorești un mic dejun delicios și sățios, poți opta pentru o omletă cu pui, cârnați și ceapă verde. Această rețetă este ideală pentru a-ți începe ziua cu energie, dar poate fi savurată și la prânz, deoarece gustul său deosebit merită explorat în orice moment al zilei.
Totul este gata în câteva minute, însă pentru această rețetă ai nevoie de mai multe ingrediente.
Ingrediente
- opt ouă
- ceapă verde 4 fire
- ardei gras verde ½ bucată
- ulei de floarea soarelui 3 linguri
- sare de mare ½ linguriță
- piper proaspăt măcinat ½ linguriță
- friptură de pui cca. 100 g
- cârnat gros afumat 1 bucată.
Mod de preparare
Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, se spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie, se adaugă verdețurile și uleiul, apoi se lasă la gătit la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, până ce legumele devin moi.
Se adaugă friptura de pui și cârnatul mărunțite în amestecul de ceapă și ardei, continuând gătirea la foc iute timp de aproximativ 5 minute, amestecând în mod constant. Apoi, se adaugă ouăle bătute cu sare și piper, se omogenizează pentru a se combina toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit timp de aproximativ cinci minute pe fiecare parte.
Omleta poate fi porționată și servită după preferință, cu sau fără pâine și legume de sezon.
Rețeta celebră de omletă Tegetthoff
Ingrediente
- opt ouă
- o lingură de unt topit
- sare
- două linguri de unt (solid)
Pentru umplutură:
- 100 g mazăre proaspătă (sau congelată)
- 100 g fasole verde (fiartă şi scursă)
- 100 g conopidă
- 250 g piept de pui (fiert sau pregătit pe grătar)
- 50 g ciuperci
Pentru sos:
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- supă concentrată de pasăre
- un gălbenuş de ou
- 100 ml smântână pentru gătit
- sare, piper
- unt pentru prăjit.
Mod de preparare
Se bat cele opt ouă cu untul topit și se condimentează cu puțină sare. Se topește o cantitate mică de unt într-o tigaie și se prăjește prima omletă pe o parte, asigurându-se că acoperă întreaga suprafață a vasului. Tigaia este retrasă de pe foc, omleta este întoarsă cu grijă pentru a se prăji și pe cealaltă parte, iar apoi este transferată pe o farfurie.
Pentru umplutură, se taie în bucăți mici toate ingredientele (fasolea, conopida, pieptul de pui, ciupercile) și se călesc ușor în unt. Într-un alt vas, două linguri de unt se topesc și se rumenesc împreună cu două linguri de făină. Amestecul este continuu amestecat cu o lingură pentru a evita arderea, apoi se adaugă treptat supă concentrată de pasăre, iar sosul se condimentează cu sare și piper.
Pentru a obține o consistență mai fină și cremoasă, se adaugă treptat și amestecând în continuare, la foc mic, smântână în care a fost bine bătut un gălbenuș de ou.
Pentru a finaliza preparatul, se pune o parte din umplutură omletă, se toarnă un pic de sos și se rulează. Înainte de servire, se toarnă restul de sos peste omletă pentru a o acoperi complet, potrivit dcnews.ro.