Rețetă de post. Cartofi în crustă de muștar de post. Sunt gata în 35 de minute

Rețetă de post. Cartofi în crustă de muștar de post. Sunt gata în 35 de minute Sursă Dreamstime

Gospodinele care s-au săturat de cartofii prăjiți pot prepara rețeta de cartofi în crustă de muștar. Este gata în doar 35 de minute și este indicată și pentru cei care țin Postul Mare.

Gospodinele vegane sau care țin Postul Mare, pot să prepare cea mai gustoasă și rapidă rețetă de cartofi în crustă de muștar. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

6 cartofi galbeni mari 80 g muștar de Dijon 100 g muștar clasic zeama și coaja rasă de la 2 lămâi 90 ml ulei de măsline 4 căței de usturoi tocați 1/2 lămâie tăiată felii sare și piper după gust *pătrunjel proaspăt pentru ornat

Cea mai simplă rețetă de cartofi în crustă de muștar

Pentru început, trebuie să preîncălzești cuptorul. Apoi, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi într-un bol mare. Pe aceștia fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi. Amestecă-i bine și pune-i într-o tavă. Se țin la cuptor 20 de minute. Adaugă pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra. Pentru un gust mai inters, poți adăuga și parmezan, potrivit Unica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețetă de cartofi copți aromatizați

Rețeta de cartofi copți aromatizați este gata în 50 de minute dacă respecți pașii cum trebuie. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

600 g cartofi noi albi 1 crenguță de rozmarin 3 crenguțe de cimbru

Sursă Dreamstime

450 ml supă de pui + extra 120 ml 2 linguri ulei de măsline 2 linguri de unt 1 inguriță de sare 3 căței de usturoi o mână de pătrunjel tocat

Pune cartofii (spălați în prealabil) într-o tigaie mare. Adaugă mirodeniile și supa de pui (fără cei 120 ml extra), uleiul de măsline și untul. Dă focul mare și lasă să ajungă la fierbere. Scade focul la jumătate, adaugă și usturoiul și acoperă tigaia. Acum, aplatizează fiecare cartof în parte. Pune din nou tigaia pe foc, dar fără să o mai acoperi. După aproximativ 12 minute, dă de pe foc, întoarce-i pe partea cealaltă, adaugă 1 lingură de unt și pune la loc pe foc, încă 5 minute. A mai rămas doar să adaugi pătrunjel și puțină sare. Poftă bună!