Rețetă de pâine cu leurdă și smântână. Cum alegi frunzele bune de usturoi sălbatic

Rețetă de pâine cu leurdă și smântână. Cum alegi frunzele bune de usturoi sălbatic Aluatul este forțat să dospească mai repede. Sursa foto: Hannah Babiak | Dreamstime.com

Pâinea cu leurdă și smântână este un preparat perfect pentru perioada de primăvară, însă și sănătos. Usturoiul sălbatic are multe beneficii pentru organism, însă trebuie să fiți atenți cum îl alegeți. Rețeta explicată pas cu pas și trucuri simple pentru un rezultat perfect.

Leurda este cunoscută și sub numele de usturoi sălbatic. Este folosită ca remediu pentru vindecarea anumitor boli, ca detoxifiant, ca întăritor și multe alte beneficii pentru organism. În trecut, era folosit pentru vindecarea rinichilor și eliminarea otrăvurilor din sânge.

Usturoiul sălbatic este foarte întâlnit în piețe în perioada primăverii și la începutul verii. El se găsește din martie până în iunie și este extrem de popular. Totuși există câteva reguli de care trebuie să ții cont atunci când vrei să prepari o mâncare cu el.

Rețeta de pâine cu leurdă și smântână este una sănătoasă și ușor de preparat. Important este ca atunci când faci această rețetă, să alegi doar frunzele tinere ale usturoiul sălbatic. Este preferat ca pâinea să fie mâncată în ziua în care a fost preparată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețeta de pâine cu leurdă și smântână

Ingrediente:

  • 500 g făină albă;
  • 7 g drojdie uscată;
  • 7 g sare;
  • 2 lingurițe zahăr;
  • 300 g smântână integrală;
  • 3 ouă;
  • o mână mare de leurdă tocată;
  • o lingură semințe de mac sau susan.

Mod de preparare:

1. Spălați leurda și uscați-o. Ea se poate împleti în pâine, dar se pot pune și câteva frunze tocate în aluat.

2. Într-un bol puneți făina, drojdia, sarea, zahărul și usturoiul mărunțit. Amestecați totul și apoi puneți smântâna și ouăle. Frământați aluatul pentru aproximativ 10 minute. Dacă aluatul este prea lipicios, mai puteți adăuga făină.

3. După ce este frământat, aluatul se lasă la crescut peste noapte, la loc rece sau în frigider.

4. A doua zi scoateți aluatul de la rece și împărțiți-l în trei bucăți, pe care le faceți cordele. Tăvăliți una în semințe de mac, una în semințe de susan și una o lăsați simplă și puneți frunzele de leurdă peste ea, pentru a le putea împletit.

5. După ce ați format pâinea, se lasă la dospit pentru încă o oră, apoi se unge cu ou și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Se lasă la copt pentru aproximativ 40 - 50 de minute, însă cel mai bine faceți testul scobitorii pentru a verifica dacă s-a copt în interior. Dacă pâinea începe să se rumenească deasupra dar nu este încă coaptă în interior, o puteți acoperi cu o folie de copt.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Aimee Twigger (@twiggstudios)