Rețeta de friptură de miel a lui Sorin Bontea. Cheful de la Antena 1 a explicat fiecare pas

Rețeta de friptură de miel a lui Sorin Bontea. Cheful de la Antena 1 a explicat fiecare pas Cum a ajuns Sorin Bontea în televiziune. Nu i-a fost ușor, dar a meritat. Sursa foto: Instagram

Sorin Bontea le-a explicat gospodinele cum se face o rețetă de friptură de miel delicioasă de Paște. Bucătarul de la Antena 1 a declarat că secretul constă în ingredientele folosite.

Paștele se apropie, iar Sorin Bontea le-a explicat gospodinelor cum se prepară o rețetă de friptură de miel ca la restaurant. Acestea nu mai trebuie să plătească sume uriașe pentru o avea friptură pe masă, ci să urmeze pașii bucătarului de la Antena 1.

Pentru a prepara rețeta de miel a lui Sorin Bontea, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

o pulpă de miel întreagă usturoi ceapă verde țelină morcovi foi de dafin cozi de pătrunjel piper măcinat și boabe cimbru un praf de sare un pahar de vin roșu

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul pas este să folosim o carne de miel de cea mai bună calitate. Aceasta se crestează, făcându-se mici buzunare, pe care le umplem cu usturoi, sare, piper și cimbru. Mai apoi, pulpa de miel se așează pe un pate de legume. Carnea și legumele se stropesc apoi cu ingredientul secret, vinul. Sorin Bontea a mai spus că este bine să alegem un vin sec roșu pentru a avea parte de o friptură gustoasă. Tava se bagă la cuptorul preîncălzit. Friptura se gătește la foc mic, astfel încât carnea să se desprindă ușor de pe os atunci când este gata, potrivit Cancan.

Sursă Dreamstime

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea

Sorin Bontea a dezvăluit și care este rețeta lui de pâine. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg de făină 20g de sare 1g de drojdie 780 ml de apă caldă

El a declarat că se amestecă făina cu drojdia și sare și se toarnă peste apa călduță, apoi se frământă câteva minute. „O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”, a spus Bontea.

„După cele 12 ore, chef Sorin Bontea împarte coca în două, o împăturește trăgând „ca la brânzoaice” colțurile de „cam opt ori” către centru și mai lasă coca la dospit încă 50 de minute într-un bol/coș cu puțină făină pe margine (la temperatura camerei). Între timp, cuptorul trebuie încălzit la 250 de grade Celsius. Chef Sorin Bontea introduce apoi o cratiță de fontă în cuptor pentru a se încinge 20-30 de minute. Pune coca dospită în cratița din fontă încălzită în prealabil și o lasă (cu capacul pus) timp de 30 de minute în cuptor, la 250 de grade.

După cele 30 de minute, capacul se scoate și mai este lăsată 10-15 minute, în funcție de cât de rumenă ne dorim să fie.Știu că durează foarte mult, dar, cred eu, că merită așteptarea”, a mai explicat Bontea pe Facebook.