Rețetă de dovlecei copți cu pui. Un prânz sănătos și sățios

Rețetă de dovlecei copți cu pui. Un prânz sănătos și sățios Sursă Dreamstime

Gospodinele pot prepara o rețetă simplă și sănătoasă de dovlecei copți cu pui. Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente. Bucătarii vă recomandă să alegeți dovlecei tineri.

Gospodinele pot prepara o rețetă simplă și sănătoasă de bostănei copți cu pui. Pentru acest prânz sănătos și gustos, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

dovlecei – 2 buc. unt – 50 g piept de pui – 250 g smântână – 1 lingură. l. ouă – 2 buc. pesmet – 2 linguri. l. sare și piper măcinat după gust

Bucătarii vă recomandă să alegeți dovlecei tineri. Spălați-i, tăiați-i în jumătăți de inele și transferați-i într-o tigaie încinsă. Se presară făină pe tigaie și se prăjesc pe ambele părți. Fileurile de pui pot fi tăiate în bucăți mici sau tocate prin mașina de tocat carne. Se asezonează cu sare și piper. Adăugați ouăle la fileuri și amestecați bine. Se unge o tavă de copt cu unt și se așază pe ea dovleceii în straturi, apoi puiul. Presărați stratul superior cu pesmet și turnați smântână peste el. Ei trebuie ținuți la cuptorul încălzit la 120 de grade Celsius timp de 1 oră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețetă de salată de dovlecei cu maioneză

Gospodinele pot prepara și o rețetă de salată de dovlecei cu maioneză. Pentru acest mic dejun sănătos, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

2-3 dovlecei mari apă

Maioneză:

1 gălbenuș 250 ml ulei 1-2 lingurițe muștar 140 g iaurt gras 2-3 căței de usturoi sare după gust.

Dovleceii se curăță de coajă, se taie în două, se scobesc de semințe, apoi se dau pe răzătoarea mare. Într-o oală încăpătoare se pune apă cu sare pe foc. Dovleceii se lasă la foc potrivit până când sunt fierți.

După ce au fiert se pun în strecurătoare, se dau sub un jet de apă rece și se lasă să se scurgă de apă, apăsându-se din când în când cu dosul unei linguri. Între timp se pregătește maioneza din gălbenuș, muștar și ulei.

Usturoiul se curăță și se pisează. După ce s-a scurs dovlecelul, se amestecă cu maioneză și iaurt, se condimentează cu sare după gust, se adaugă și usturoiul, se amestecă bine, după care salata poate fi servită. Maioneza se poate prepara în ce cantitate doriți, în funcție de câți dovlecei aveți. Această salată este mai gustoasă cu pâine.