Cornulețe de post, cu borș și gem de căpșuni. O rețetă din sertarul bunicii

Cornulețe de post, cu borș și gem de căpșuni. O rețetă din sertarul bunicii Sursa foto: Dreamstime.com

Dacă sunteți în căutare de inspirație, în special pentru deserturile din Postul Paștelui, o rețetă simplă și rapidă e cea de cornulețe de post cu borș și gem de căpșuni. Odată ce le încercați, veți dori să le savurați din nou și din nou.

Rețeta e una extrem de rapidă și, de asemenea, necesită puține ingrediente. Gustul lor este cu adevărat deosebit și sunt potrivite pentru orice masă festivă, nu doar pentru cele din post. Borșul este secretul din acest desert.

Cornulețe de post cu borș și gem de căpșuni

Ingrediente

  • 125 ml de borș,
  • 200 ml ulei de floarea soarelui,
  • 500 g făină tip 650;
  • 5 g drojdie uscată,
  • 1 vârf de linguriță cu sare,
  • coaja de la o lămâie,
  • 275 g gem de căpșuni,
  • zahăr pudră pentru decor.
Cornulețe

Sursa foto: Youtube

Mod de preparare

  1. Într-un bol, adăugați făina, eventual cernută pentru a elimina impuritățile.
  2. Încorporați drojdia uscată și amestecați bine.
  3. Faceți o adâncitură în mijlocul făinii și turnați amestecul de ulei și borș.
  4. Amestecați bine până când obțineți un aluat sfărâmicios.
  5. Formați aluatul sub formă de minge și înfășurați-l în folie.
  6. Lăsați aluatul într-un loc răcoros timp de aproximativ o jumătate de oră.
  7. Preîncălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius.
  8. Împărțiți aluatul de cornulețe de post în șase părți egale.
  9. Modelați fiecare parte în formă de minge mai mică.
Aluat

Sursa foto: Mihail39 | Dreamstime.com

  1. Folosind un sucitor, întindeți fiecare minge de aluat pe o planșetă până obțineți o foaie cu grosimea de doi centimetri.
  2. Tăiați fiecare foaie de aluat în opt forme triunghiulare, folosind un cuțit sau o roată de tăiat aluat.
  3. La baza fiecărui cornuleț se va pune gem de căpșuni.
  4. Rulați fiecare cornuleț, începând de la baza triunghiului.
  5. Așezați hârtie de copt într-o tavă și așezați cornulețele pe tavă, la o mică distanță unul față de celălalt.
  6. Puneți tava în cuptor și lăsați cornulețele să se coacă timp de aproximativ o jumătate de oră.
  7. După ce sunt coapte, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească.
  8. La final, presărați zahăr pudră peste cornulețe.
  9. Ele pot fi păstrate până la zece zile dacă sunt depozitate în cutii și puse în cămară, potrivit hellotaste.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News