Sfaturi de sezon. Zahărul presărat în grădină face adevărate minuni

Sfaturi de sezon. Zahărul presărat în grădină face adevărate minuni Sursa foto: Arhiva EVZ

Folosim zahăr să ne îndulcim cafeaua, ceaiul, prăjiturile și așa mai departe. Dar, beneficiile pudrei dulci pot fi utilizate și în grădinărit, pentru culturile de legume și fructe.

Primăvara este un sezon plin pentru cei care locuiesc la curte. Gospodarii care-și doresc o grădină ca la carte, apelează la tot felul de tehnici și trucuri învățate de pe la bunici sau de prin cărțile de specialitate. Însă, nu mulți sunt cei care cunosc beneficiile pe care le poate avea pudra de zahăr asupra culturilor.

De ce este bine să presari zahăr în grădină

Anotimpul de primăvară este cel în care gospodarii își pun la punct grădinile. Fie că vorbim de culturile de legume sau pomi fructiferi există un truc care vă poate ajuta în treburile de grădina. Un grădinar cu experiență a rămas mut de uimire când a văzut că efect poate avea pudra de zahar. Unde mai pui la socoteală că primele rezultate au apărut după numai cinci zile.

Evident, întrebuințările zahărului sunt în bucătărie. Pudra nu te duce cu gândul că ar putea ajuta la dezvoltarea culturilor de legume. Însă, odată ce ați presărat zahăr în grădină, pudra dulce devine o sursă de hrană pentru microorganismele noi.

Ne puteți urmări și pe Google News
De ce este bine să presari zahăr în grădină

sursa: arhivă EVZ

Hrănește microorganismele noi

Este ceea ce în literatura de specialitate se numește procesul de mineralizare a azotului. Dar, acesta nu este singurul beneficiu. De asemenea, ingredientul dulce poate fi utilizat ca îngrășământ în timp ce stropiți legumelor și fructelor. Totodată, poate fi întrebuințat și pentru plantele de apartament.

De exemplu, dacă folosiți zahăr pentru a vă îngriji mușcatele veți observa ca florile se vor înmulți mai repede fără a se usca. Folosit pe post de îngrășământ natural, pudra dulce ajută plantele să absoarbă eficient și mult mai repede nutrienții din sol. Totodată, ține la distanță bolile care afectează sistemul radicular.

Trucuri pentru grădinărit. De ce este bine să presari zahăr în grădină

Sursa foto: Arhiva EVZ

Aveți nevoie de 32 de grame de drojdie uscată, zahăr, jumătate de litru de lapte gras, toate amestecate în 10 litri de apă. Soluția o veți turna într-un pulverizator. Trebuie menționat că pentru a da roade, soluția trebuie aplicată doar pe partea inferioară a frunzelor. Primele efecte ar trebui să apară în cinci zile, potrivit Playtech.