Rețeta bucătarului priceput. Clătite de cartofi, pentru o gustare ușoară

Rețeta bucătarului priceput. Clătite de cartofi, pentru o gustare ușoară

Cartoful e leguma minune a românului și poate fi gătit în cele mai neașteptate forme.

O rețetă mai puțin cunoscută, dar foarte gustoasă și ușor de preparat, este clătita de cartofi. Dacă ți-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi, poți să-l folosești pentru clătite aperitiv , bune de servit la mic dejun sau, pur și simplu, ca gustare între mese. Clătitele din cartofi se gătesc foarte repede și pot fi servite împreună cu o salată de legume.

Ingrediente:

- 3 cartofi albi

Ne puteți urmări și pe Google News

- 150 ml lapte clocotit

- 250 g făină

- 3 ouă

- 1 pahar cu iaurt

- sare după gust

- ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pune la fiert în apă cu sare cartofii curățați și tăiați și lasă-i să fiarbă timp de 10 minute. Pasează cartofii semifierți și adaugă laptele clocotit. Amestecă și lasă să se răcorească puțin.

Adaugă făina, ouăle și iaurtul și amestecă totul până obții un aluat gros, care se poate lua cu polonicul. Într-o tigaie, în uleiul încins, se pun cu polonicul mici cantități din clătitele de cartofi, care se prăjesc pe ambele părți.

Se servesc cu garnitură din salată sau cu iaurt.

Poftă bună!