Evenimentul Zilei > International > Restricții înăsprite în Germania. Ce spune Merkel despre Paștele catolic și protestant
Restricții înăsprite în Germania. Ce spune Merkel despre Paștele catolic și protestant

Restricții înăsprite în Germania. Ce spune Merkel despre Paștele catolic și protestant

Germania înăsprește restricțiile.  Cancelarul Angela Merkel a anunțat marți că majoritatea magazinelor vor fi închise şi serviciile religioase anulate în weekendul de Paştele catolic şi protestant, între 1 şi 5 aprilie.

Restricții înăsprite în Germania. Înăsprirea restricțiilor are ca scop oprirea creşterii numărului infecţii cu COVID-19, spune Angela Merkel.

Merkel: „Situația este gravă”

Adunările, ca şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Numai magazinele alimentare se vor putea deschide pe 3 aprilie.

Pe de altă parte, multe restricţii în vigoare de la sfârşitul lui 2020, precum limitarea reuniunilor private, închiderea facilităţilor culturale şi de agrement, au fost prelungite până la 18 aprilie, a anunţat, de asemenea, Angela Merkel.

„Situaţia este gravă. Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”, a avertizat cancelarul german într-o conferinţă de presă după aproape 12 ore de negocieri cu landurile federale.

Mutația britanică a dus la creșterea exponențială a infecțiilor cu coronavirus

Ea a descris o „creştere exponenţială” a pandemiei, provocată de mutaţia britanică. Germania se confruntă cu o „nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecţioasă şi contagioasă mai mult timp”, a avertizat ea.

În schimb, a fost exclusă ipoteza unui lockdown local, precum şi închiderea şcolilor. Cursurile au fost deja întrerupte din decembrie până în februarie şi mulţi elevi încă nu s-au întors la scoală sau frecventează cursurile doar o zi sau două pe săptămână.

Guvernul federal şi landurile se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare, care întâmpină dificultăţi pentru a atinge ritmul dorit. „Suntem într-o cursă pentru vaccinare, care trebuie să fie efectivă cât mai repede posibil”, a avertizat cancelarul german.

Rata de incidenţă a atins luni 107,3 cazuri la 100.000 de persoane, cu peste 7.700 de cazuri noi şi 50 de decese raportate, scrie Agerpres.

Oricum, la începutul acestei luni, cancelarul Merkel  și premierii celor 16 landuri federale au decis prelungirea lockdownului până pe 28 martie din cauza numărului ridicat de noi infectări.

Un alt semnal important pentru cetățenii germani. De la sfârșitul lunii martie, respectiv începutul lunii aprilie, cabinetele medicilor de familie vor fi implicate în campania de vaccinare, care încă avansează anevoios, pentru a accelera lucrurile.