Restricții în trafic pe perioada minivacanței de 1 Mai. Informații de la Poliția Rutieră pentru cei care merg la munte sau la mare

Restricții în trafic pe perioada minivacanței de 1 Mai. Informații de la Poliția Rutieră pentru cei care merg la munte sau la mare Sursa foto: Arhiva EVZ

Minivacanța de 1 mai este una extrem de aglomerată, românii alegând diverse stațiuni pentru a petrece timpul liber. Având în vedere miile de mașini de pe drumurile spre munte sau mare, autoritățile au luat decizii importante cu privire la trafic. Cum se circulă pe Valea Oltului și spre Constanța.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat o serie de modificări cu privire la traficul din mini-vacanța de 1 mai. Autoritățile informează că în acest weekend nu vor fi folosite semafoarele care restricționează circulația pe DN7, la Boița. Oficialii au precizat că în zonă se poate circula pe ambele sensuri. Pe Valea Oltului traficul auto este restricționat din cauza unor aluviuni.

„Fără semafoare pe Valea Oltului pe perioada minivacanței de 1 mai. Din această după amiază, începând cu ora 17:30 se circulă pe ambele sensuri la Boița, pe DN7, dar rămân în vigoare restricțiile de viteză din zona șantierului. Lucrările se vor relua marți dimineață”, a anunțat DRDP Brașov, instituția care administrează șoseaua de pe Valea Oltului.

Chiar dacă au fost făcute unele excepții pentru a mai fluidiza traficul în mini-vacanța de 1 mai, polițiștii avertizează că restricțiile de viteză au rămas în vigoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În urma verificării din teren a condițiilor de circulație pe DN7, sectorul de drum în lucru de la poziția kilometrică 246+700m la 246+900m, s-a stabilit ca sunt îndeplinite condițiile de circulație simultană pe ambele direcții de mers în perioada 29.04 – 01.05 2023, în condițiile păstrării unei limite maxime de viteză de 30 de km/h. Sensurile de mers sunt delimitate cu balize direcționale, iar diferența de nivel este semnalizată prin parapet de beton de tip new jersey”, au anunțat reprezentanții Poliției Sibiu.

Schimbări pe drumul spre mare. Cum trebuie să circule șoferii

În mini-vacanța de 1 mai, autoritățile au impus restricții temporare de trafic pe autostrada A2 București-Constanța. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la kilometrul 144, în localitatea Fetești din județul Ialomița, se circulă „în sistem reversibil” în zona lucrărilor.

Potrivit informațiilor emise de autorități, sensul Constanța - București se închide sâmbătă, iar circulația se va face doar pe sensul București - Constanța, pe ambele benzi, în direcția către litoral.

Duminică, 30 aprilie, și luni, 1 mai, circulația camioanelor va fi interzisă în anumite intervale orare pe Autostrada Soarelui și pe două drumuri naționale. CNAIR a emis un comunicat prin care anunță că vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, nu au voie să circule după cum urmează:

- duminică, circulația este interzisă în ambele sensuri, în intervalul orar 16:00 – 22:00, pe A2 București (intersecția A2 cu DNCB) – Fundulea – Lehliu – Fetești – Cernavodă – Constanța (intersecția A2 cu A4) și pe DN39 Agigea (intersecția DN39 cu DN39A) – Mangalia (limită municipiu), iar pe DN7 Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (intersecţia DN7 cu DN 1) în intervalul 18:00 – 22:00.

- luni, de 1 Mai, restricţiile se aplică pe traseele menţionate, în ambele sensuri, în intervalul 6:00 – 22:00.

„Restricțiile sunt prevăzute de Ordinul MT-MAI nr 1249-132/2018, iar încălcarea prevederilor actului normativ constituie contravenție și se sancționează cu amendă”, precizează CNAIR.