EvZ Special. Mini-vacanța de 1 mai. Cele mai rapide rute către mare! Se anunță blocaj pe autostrada Soarelui

EvZ Special. Mini-vacanța de 1 mai. Cele mai rapide rute către mare! Se anunță blocaj pe autostrada Soarelui Autostrada Soarelui. Sursa foto: Arhiva EVZ

1 Mai Muncitoresc va fi celebrat, ca în fiecare an, de zeci de mii de oameni pe litoralul românesc. Asta implică și un timp crescut de stat în trafic pentru cei care aleg drumul către mare pe autostrada Soarelui, A2. Din fericire, există rute ocolitoare care pot scurta timpul de mers de la 5-6h, timpul preconizat pentru ruta București-Constanța în data de 1 mai, la doar 2-3h.

Ruta București-Constanța se parcurge cu mașina în circa 3 ore într-o zi normală, pe autostrada Soarelui, însă de „1 mai muncitoresc”, timpul petrecut în trafic va fi dublu din cauza numărului mare de turiști.

Pentru a evita acest inconvenient, Poliția Rutieră recomandă șoferilor să aleagă rutele ocolitoare, mult mai puțin aglomerate în mini-vacanța de 1 mai.

Rute ocolitoare Autostrada Soarelui:

  1. Bucureşti – A2 – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa
  2. București – DN3 – Cobadin – Murfatlar – DJ308 – Ciocârlia de Sus – Lanurile – Mereni – DJ391 – Mereni – Topraisar – DN38 – Topraisar – Techirghiol – Agigea
  3. Bucureşti – A2 – Drajna – DN21 Drajna – Călăraşi – DN3 Călăraşi – Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa
  4. Bucureşti – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – Cernavodă – Medgidia – Murfatlar – Constanţa
  5. București – DJ223 – Cernavodă – Cochirleni – Rasova – Ion Corvin – DN3 – Adamclisi – Cobadin – Negru Vodă
  6. București – A2 – Cernavodă – DN22C – Medgidia – DJ222 – Cuza-Vodă – Mihail Kogălniceanu – DN2A Mihail Kogălniceanu – Ovidiu – Constanţa – Mamaia
  7. București – DN39 – Agigea – Eforie – Mangalia – Vama Veche
  8. Autostrada A2 – Ciocarlia – Mereni – DJ 381 Topraisar – DJ 391 Negru Voda – DN 39 Mangalia

Mini-vacanța de 1 mai se va desfășura în zilele de sâmbătă-duminică și luni, vârfurile de trafic pe toate rutele care duc spre Constanța fiind vineri seară (28 aprilie), sâmbătă dimineață și luni seară (1 mai). Cele mai bune momente de trafic scăzut vor fi la primele ore ale dimineții (începând cu ora 05.00), susțin specialiștii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atenție la radar!

Dacă anul trecut peste 1.500 de polițiști cu 350 de radare au stat pe șosele, de 1 Mai, anul acesta numărul agenților la datorie ar putea fi chiar mai mare. Cele mai multe filtre se vor regăsi pe A2, iar șoferii care nu respectă legea vor primi nu doar amenzi usturătoare, ci vor fi testați și cu aparatele drugtest și etilotest. Pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, șoferii se vor alege cu amenzi uriașe, permis suspendat, dar și cu dosar penal.

Pentru a nu avea surprize neplăcute, Poliția Rutieră recomandă soferilor să consulte rubrica „info trafic” de pe site-ul lor. Acolo se vor regăsi toate datele despre drumurile în lucru și eventualele pericole apărute.