Cum să evitați aglomerația de pe Valea Oltului. Drumul pe care puțini îl știu, dar care oferă peisaje de vis

Cum să evitați aglomerația de pe Valea Oltului. Drumul pe care puțini îl știu, dar care oferă peisaje de vis Sursa Foto: Arhiva EVZ

Traficul pe Valea Prahovei este unul destul de aglomerat, din cauza lucrărilor de modernizare care au loc pe acest segment de drum. Șoferii pot ocoli regiunea și se pot bucura în același timp și de un peisaj impresionant. Ruta mai puțin cunoscută spre Râmnicul Vâlcea.

Aglomerația de pe Dealul Negru, spre Râmnicu Vâlcea, și lucrările de modernizare de pe Valea Oltului pot fi evitate de șoferi. Există o rută ocolitoare, mai puțin cunoscută, însă care oferă un peisaj impresionant, prin Țara Loviștei.

Ruta ocolitoare pentru a scăpa de aglomerația de pe Valea Oltului este un fost drum național, care a rămas neasfaltat. Autoritățile din Vâlcea au cerut ca acest segment de drum să fie declasificat și să devină drum județean. Apoi s-au apucat de asfaltat, însă lucrările nu au fost finalizate.

Drumul care promite peisaje de vis și puțin trafic, alternativă pentru DN7 și Valea Oltului, este DN7D. Acesta are o porțiune de 60 de kilometri și trece prin Țara Loviștei. Ruta ocolitoare începe la Curtea de Argeș și trece prin Tigveni, Rudeni și Sălătrucu. După ce intră în județul Vâlcea, traversează Țara Loviștei prin Perișani, Boișoara și ajunge la Câineni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ruta ocolitoare pentru Valea Oltului poate fi folosită doar pe timp uscat

DN7D este unul dintre cele mai vechi drumuri din țară. Acesta a fost folosit intens înainte ca defileul Oltului să poată fi străbătut. Pe vremea regelui Ferdinand a fost pietruit, însă s-a degradat în timp și dat uitării. Drumul Loviștei a fost declarat, la un moment dat, de importanță națională, autoritățile nu l-au asfaltat.

„Teroarea mașinilor, ruperea mașinilor dacă vrei să-ți rupi mașina, o iei pe aici pe drum, pe vale”, a spus Florin Mutu, localnic Sălătrucu, jud. Argeș, pentru ProTv.

„Doar cu mașina de teren se poate trece, altfel cu astea mici doar când drumul e uscat. Când sunt ploi și timpul greu, nu se circulă”, a explicat Valeriu Potcovăț, localnic Perișani, jud. Vâlcea.

Drumul a fost preluat de Consiliul Județean Vâlcea și au început lucrările de amenajare. „A fost drum național de pământ. În maxim o lună de zile, drumul va fi scos la licitație pentru a fi modernizat, de la un capăt la altul”, a spus Constantin Rădulescu, președinte CJ Vâlcea.

„Acest tronson de drum va reduce timpul la jumătate. Poate aduce noi investitori, deoarece impedimentul lor, cât și al turismului, a fost infrastructura, drumul”, a declarat Sorin Leonte, primar Perișani, jud. Vâlcea, pentru sursa citată anterior.

Pe partea din județul Argeș, aproximativ cinci kilometri au rămas neasfaltați. Lucrările vor dura cel puțin trei ani.

Sursa foto: stirileprotv.ro