Festivalul drogurilor de la Mamaia. Șase traficanți străini au fost arestați

Festivalul drogurilor de la Mamaia. Șase traficanți străini au fost arestați sursa foto: arhiva EvZ

Bilanțul primei zile a festivalului Sunwaves de la Mamaia, a adus și un număr mare de persoane care au fost prinse cu droguri. DIICOT Constanța a anunțat că au fost deschise 11 dosare penale pentru deținere ilegală de droguri de mare risc, șase dintre acestea fiind arestate preventiv.

Anul acesta, faima festivalului Sunwaves de la Mamaia este umbrită de numărul foarte mare de tineri care au fost prinși cu droguri.

Unul dintre aceștia a fost prins de jandarmi, în flagrant, când se pregătea să se drogheze cu o substanță pe care o avea în mână. Un alt participant la festival a ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean Constanța, în stare gravă, după ce a consumat o supradoză de droguri. Bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență.

11 dosare penale pentru trafic de droguri

Autoritățile au anunțat că au fost deschise 11 dosare pentru trafic și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului. Şase dintre persoanele duse la audieri sunt cetăţeni străini.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi introdus în România, transportat, depozitat şi  deţinut cantităţi însemnate de droguri de risc şi de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, la data de 27 aprilie, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinşi, în flagrant delict, în timp ce comercializau astfel de substanţe. De asemenea, aceştia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog”, susține DIICOT.

Mandate de arestare pentru trafic de droguri

Procurorii de la DIICOT Constanța au cerut arestarea a șase cetățeni străini, care aveau asupra lor o cantitate mare de droguri.

Este vorba despre 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de haşiş şi 10 doze de metamfetamină.

Tribunalul Constanţa a decis, sâmbătă seara, la ora 21.30, să emită mandate de arestare pe numele celor șase străini, respectiv Francis Samuel Jay, Kallis Andriani, Cabrera Fletcher Jay Anthony, Townsend Ryan Mark, Meehan Christy Sean și Dillon Francis Gerard.