Prognoza meteo actualizată de 1 Mai. Unde vor fi temperaturi ridicate, dar şi vreme capricioasă

Prognoza meteo actualizată de 1 Mai. Unde vor fi temperaturi ridicate, dar şi vreme capricioasă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Meteorologii anunță o vreme capricioasă la începutul lunii mai, dar şi temperaturi ridicate în unele zone ale ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că din acest weekend și în primele trei zile din luna mai, revenim la un regim termic normal pentru această perioadă. Astfel, transportul de aer cald spre spațiul geografic al României va aduce valori termice de la 16...18 grade Celsius în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și pânã în jurul a 23 de grade în sud, sud-vest. Mai răcoroasă se va menţine vremea și în zona litoralul cu temperaturi maxime de 15...16 grade Celsius.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cum va fi vremea duminică

Duminică, în ultima zi din luna aprilie, vremea se va încălzi ușor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în general între 3 și 10 grade Celsius, valori normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei în zonele montane și submontane unde pe alocuri vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice; ploi slabe, de scurtă durată vor fi și în zonele mai joase de relief din vest și centru, în timp ce în restul țării probabilitatea de ploaie va fi redusă. La munte, la peste 1800 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Capitală vor fi înnorări trecătoare în orele după-amiezii și vântul va sufla slab. Temperatura aerului va avea valori normale pentru sfârșitul lunii aprilie, cu maxima 21 grade Celsius și minima cuprinsă între 6 și 9 grade Celsius. Minimele, cuprinse între 4 și 12 grade Celsius.

De 1 mai, maximele vor fi între 18 și 22 grade Celsius

Cele mai ridicate temperaturi vor fi în sud-estul țării. Local vor fi însă și intervale cu ploi și averse. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cerul va fi temporar noros în regiunile vestice și sud-vestice unde pe arii restrânse vor fi perioade cu averse, însoțite și de descărcări electrice, precum și în zona montană unde vor fi precipitații slabe, de scurtă durată, care la peste 1800 m altitudine trecător vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 22 grade, iar cele minime între 2 și 9 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

În București, vremea se va menține predominant frumoasă, dar răcoroasă, mai ales dimineața. Cerul va fi variabil și vântul slab. Temperatura maximă va fi de 17 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 5 și 8 grade Celsius.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în a doua parte a zilei în zonele montane și submontane unde local vor fi averse, însoțite izolat de descărcări electrice. Ploi slabe, de scurtă durată vor fi posibile izolat și în zonele mai joase de relief din sudul și din estul țării. Pe creste, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea în sud-vestul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, potrivit ANM.