Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Respect profund pentru meseria pe care o exercitați”
„Respect profund pentru meseria pe care o exercitați”

„Respect profund pentru meseria pe care o exercitați”

„Evenimentul zilei” este unul dintre cele mai populare şi mai iubite publicații cotidiene româneşti posdecembriste, care a reinventat democrația în planul mediei naționale de masă, prin spiritul său critic recunoscut.

 Cu această ocazie, vreau să adresez tuturor ziariştilor care au semnat vreodată în paginile «Bulinei roşii» şi a căror trăsătură distinctivă este aceea de a fi fost mereu prezenți, ştiind tot ce ar fi putut să se întâmple, respectul meu cel mai profund pentru meseria pe care o exercită, pentru investigațiile jurnalistice valoroase şi pentru veridicitatea informațiilor furnizate unui public uriaş. Prin acest mesaj doresc, de asemenea, să salut independența, exigența şi neutralitatea «EVZ», una dintre vocile puternice ale peisajului publicistic românesc, care a ştiut să se schimbe, să se adapteze şi să evolueze în pas cu vremurile.

La mulți ani!

Prof. univ. dr. Gheorghe Popa, prim-vicepreședinte al Corpului Național al Experților Criminaliști

„Locul nostru”

Au trecut niște ani și e locul în care mă simt cel mai bine. Am crescut aici, am deprins responsabilități și virtuți, și am concluzionat la un moment dat că locul meu e aici. Locul nostru. Aveam motivația clară: obligația de a-l motiva pe nepăsator să acționeze, cea de a-l încuraja pe abătut, aceea de a le arăta celor de lângă noi o parte din calea dreaptă pe care să meargă. Eu am învățat aici că stă în puterea fiecăruia dintre noi să fie un exemplu pentru cei din jur sau, din contră, să fie un trecător prin viață.

Georgeta Petrovici, corespondent de TimișoaraIrepetabila „bulină”

Poate a fost un semn, poate o simplă coincidență, ca numai câteva ore și un mănunchi de ani să despartă venirea pe lume a „Bulinei roșii” și a subsemnatului: 22, respectiv 23 iunie. După cum, tot ca un moment al hazardului, a fost și întâlnirea dintre noi. Un hazard ce s-a dovedit din plin a fi unul , pentru mine, mai mult decât benefic și plin de satisafacții. Asta nu ar însemna că anii, aproape 8, petrecuți în fabrica EVZ, au fost simple plimbări prin parcul de distracții al meseriei celei mai frumoase, jurnalismul. A fost o plimbare într-un montagn russes, cu numeroase momente de vârf al satisfacției profesionale și, inevitabile pogorâri în ghețurile unor clipe mai neguroase,dar de pe urma căreia ieși mai tăbăcit. A fost o epocă a unui romantism încastrat într-o rigoare profesională, o perioadă în care nebunia frumoasă a clipei supremei satisfacții de a fi stăpânul prim al unei știri spulberă toată durerea facerii unui text. A fost o perioadă în care,veniți cu bagaje și experiențe diferite, toți „bulinarii” au fost mateloți egali în pasiune pe corabia revoluției scriiturii gazetărești. De altfel, cel puțin subsemnatul, un pensionabil romantic,precum și ceilalți oșteni ai „Bulinei roșii”, sunt legați prin firele nevăzute, dar trainice, ale unei camaraderii ce nu prea poate lăsa să se ițească patimi frivole.Mai ales că, în agende au început să apară tot mai multe locuri albe,Daniel Tomescu,Tibi Brăescu,Alex Saucă, Sorina Țăranu, Horia Tabacu, Zubi și, nu în cel din urmă rând, părintele „Bulinei”, Mihai Cârciog, fiind aburii ce învăluie mitul acestui fenomen irepetabil, dar încă statornic, EVZ.

Laurențiu Solomon, redactor secția Social/ Conflicte de muncă și Sindicate

Sunt un cititor înrâit

Am citit „Evenimentul zilei” de la începutul, începuturilor. Sunt un cititor înrăit de ziare şi de multe ori am fost încântat de EVZ. Chiar dacă uneori m-ați criticat. Ați scris, însă, de cele mai multe ori de bine, ceea ce arată că am fost un artist serios. De la început ați avut o forță, un impact hotărât şi eu cred că aşa ați rămas. Vă doresc o lungă, lungă carieră. La mulți ani!

Benone Sinulescu


FOTO: Benone SinulescuCitesc EVZ de la început. Să rezistați!

Am început să citesc „Evenimentul zilei” de la început, când găseam multă politică în paginile sale. În ultimii ani, însă, nu am mai cumpărat ziare. Vă doresc să vă fie bine şi să rezistați! La mulți ani!

Stela Popescu


FOTO: Stela PopescuApariție și evoluție spectaculoase

Am citit „Evenimentul zilei” de la început. A fost unul dintre ziarele cu apariție spectaculoasă, aşa m-am obişnuit să urmăresc EVZ de-a lungul anilor. Cu mici fluctuații, „Evenimentul zilei” şi-a păstrat evoluția spectaculoasă. Băiatul de la stop ştie întotdeauna că eu cumpăr EVZ şi o publicație pentru copii. Vă doresc mulți ani de acum înainte şi s-o țineți tot aşa!

Alexandru Arşinel


FOTO: Alexandru ArşinelSursă de informare pentru mine

Am avut perioada mea de cititor al „Evenimentului zilei” şi consider că este o sursă de informare pentru mine. Am fost cititor încă de când era domnul Cristoiu. Văd că și dânsul a revenit, are puterea de a renaşte din cenuşă şi este mai verde ca oricând. Succes în continuare!

Dan Bittman


FOTO: Dan BittmanDe 23 de ani, fără întrerupere, „Evenimentul zilei” se înscrie în publicistica românească drept una dintre cele mai apreciate publicații.

Reputați jurnaliști au onorat, în timp, cu numele şi renumele lor, paginile cotidianului, prin condeiul lor relatând, cu obiectivitate, evenimente privind activitatea Poliției Române.

La ceas aniversar, urez tuturor ziariştilor, colaboratorilor şi cititorilor ziarului „Evenimentul zilei”, cele mai bune gânduri, însoțite de calde felicitări şi tradiționalul La Mulți Ani !

PETRE TOBĂ Inspectorul general al Poliției Române Chestor general de poliție


FOTO: PETRE TOBĂ 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: