Republicanii din SUA se tem că li se va închide gura. Marele pericol pe care îl reclamă activiștii

Republicanii din SUA se tem că li se va închide gura. Marele pericol pe care îl reclamă activiștii

Republicanii din Statele Unite ale Americii cer să se creeze un cadru legislativ care să împiedice izolarea vocilor conservatoare.

Republicanii din SUA se tem de cenzură. Activiști ai Partidului Republican din Statele Unite ale Americii elaborează strategii pentru a combate prejudecata anticonservatoare a Big Tech. Amazon, Apple, Google, Facebook și Microsoft formează Big Tech. Totul a plecat de la aplicația conservatoare de socializare Parler. Care a dat în judecată Amazon, după ce a fost interzisă pe platformele gigantului online. Activiștii GOP văd acest lucru ca pe un apel la arme.

Plângerea depusă la tribunalul districtual din Seattle invocă o încălcare a legilor antitrust, iar cei de la Parler cer despăgubiri. Și afirmă că totul are la bază o decizie politică. Așadar, nemulțumiți de interdicții, activiști ai Partidului Republican s-au adresat parlamentarilor republicani. Pentru ca aceștia să creeze o legislație care să evite cenzura.

Republicanii sin SUA se aștreaptă la o legislație care să stopeze cenzura

Ei sunt de părere că, dacă în Congres vor fi adoptate o serie de norme, cuprinse într-o lege, giganții tehnologici nu vor mai cenzura după bunul plac. În acest caz se face referire la Apple, Amazon, Google, Facebook și Twitter. Vocile conservatoare din SUA se simt exilate și scoase în decorul platformelor de socializare. Marele scandal a izbucnit după ce fostul președinte Donald Trump a fost cenzurat pe Twitter și Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

La nivel legislativ există un set de reguli adoptate de Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) în timpul administrației Obama. Care trata furnizorii de servicii de internet și companiile de cablu ca utilitățile publice. Astfel au apărut reguli care împiedică prioritizarea anumitor tipuri de conținut.

Lege abrogată de administrația lui Trump

Neutralitatea rețelei ar împiedica o companie precum AT&T să avantajeze conținutul pe care îl deține, precum HBO, în detrimentul concurentului Netflix, conform foxbusiness.com.

În administrația lui Donald Trump, regulile au fost abrogate. De către șeful FCC, Ajit Pai. Un conservator care a susținut că măsurile erau o inserție anticoncurențială a guvernului în relațiile de afaceri private între companii concurente.

Acum, republicanii se tem că revenirea administrației democrate, în frunte cu președintele Joe Biden, ar însemna revenirea la vechile reguli. Ei cred că vocile conservatoare vor fi sufocate prin cenzură online.