REPLICA Ministerului Sănătății: Vlad Voiculescu a „uitat” să predea raportul Colectiv!

REPLICA Ministerului Sănătății: Vlad Voiculescu a „uitat” să predea raportul Colectiv!

La Ministerul Sănătății nu există niciun Raport elaborat la începutul anului 2017, care să conțină informații privind intervenția autorităților sanitare în cazul „Colectiv”, anunță oficial biroul de presă al instituției. Replica vine după ce Vlad Voiculescu a explicat, la Digi24, că la Ministerul Sănătății, prin sertare, ar sta ascuns un raport cu măsurile care trebuiau luate după tragedia din Colectiv.

La Ministerul Sănătății nu există niciun Raport elaborat la începutul anului 2017, care să conțină informații privind intervenția autorităților sanitare în cazul „Colectiv”. Un astfel de document nu se regăsește nici în Protocolul de predare-primire care a fost semnat de către cei doi miniștri în data de 5 ianuarie 2017, atunci când coordonarea Ministerului Sănătății a fost preluată de către ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog de la ministrul Vlad Voiculescu”, anunță biroul de presă al Ministerului Sănătății. Mai mult, reprezentanții instituției atrag atenția că fostul ministru poartă el vina pe care încearcă acum s-o arunce în spatele actualei conduceri.

De altfel, nu e singurul document pe care fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu nu l-a predat la plecare, fapt pentru care în prezent există o cercetare în curs a instituțiilor abilitate. Precizăm că, anul acesta, Ministerul Sănătății a făcut pași importanți în tratarea  pacienților arși grav”, se arată într-un comunicat de presă.

Mai mult, susțin reprezentanții instituției, actuala conducere n-a ignorat situația răniților de la Colectiv și nici n-a uitat de măsurile care trebuiesc luate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În prima parte a mandatului, ministrul Sănătății, prof.dr. Florian Bodog a reglementat, în premieră, modul de organizare și funcționare a centrelor de arși, prin aprobarea Ordinului nr. 476/2017 privind organizarea și funcționarea structurilor care acordă asistență medicală și îngrijirea bolnavilor cu arsuri care a fost elaborat în colaborare cu Comisia de specialitate. De asemenea, au fost demarate procedurile pentru construirea a 4 centre destinate tratării marilor arși.  În paralel, sunt începute și procedurile de achiziție pentru dotarea cu echipamente specifice a centrelor existente din Timișoara și Iași. În anul 2017, Ministerul Sănătății a plătit aproximativ 500.000 de euro pentru 23 pacienți care au suferit arsuri în incendiu de la Colectiv și care se mai află în tratament”, conchide documentul.