În general, durerile mahmurelii sunt provocate de deshidratare, combinată cu scăderea nivelului de vitamine şi minerale din corp. Astfel, este important să-i oferi corpului tău substanţele nutritive pe care consumul excesiv de alcool le-a diminuat.

În primul rând, exerciţiile fizice te ajută să elimini mai repede toxinele din corp şi îţi provoacă sete. Poate fi extrem de dificil să te mobilizezi să faci mişcare în asemenea momente, dar acesta este un tratament eficient pentru mahmureală.

Și verdețurile care conțin vitamina B sunt ideale, căci în timpul consumului de acool nivelul de vitamină B12. Chiar dacă ai la îndemână vitamine sub formă de pastile, un efect mai bun îl au verdeţurile bogate în vitamine B: spanac, brocoli, pătrunjel şi frunzele de sfeclă.

Vitamina C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sânge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce bei alcool pentru a atenuă efectele mahmurelii. Portocalele şi grepfrutul au cel mai mare conţinut de vitamina C.

Ghimbir – Ghimbirul face minuni şi în cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru căni de apa în care se vor pune 10-12 bucatele de ceai de ghimbir proaspăt. Amestecul se va lăsa să fiarbă 10 minute, se va strecura, se va adăuga sucul de la o portocală, jumătate de lămâie şi 1/2 ceaşcă de miere de albine, scrie Realitatea.net. 

Orez, pâine prăjită sau supa – Organismul are nevoie de energie, când poate tolera alimente solide.