Evenimentul Zilei > Social > Regulile pe care trebuie să le respecți într-o biserică! Ce trebuie să facă credincioșii când ajung în lăcașul de cult
Regulile pe care trebuie să le respecți într-o biserică! Ce trebuie să facă credincioșii când ajung în lăcașul de cult

Regulile pe care trebuie să le respecți într-o biserică! Ce trebuie să facă credincioșii când ajung în lăcașul de cult

Biserica este locul în care oamenii vin să își găsească liniștea și să treacă mai ușor peste poverile vieții. Credincioșii trebuie să respecte regulile pe care lăcașul de cult le impune. Află ce nu trebuie să faci niciodată într-o biserică!

Bunele maniere trebuie luate după tine în fiecare zi, iar biserica este o locație care impune o serie de reguli, în semn de respect pentru Dumnezeu. Părintele Eugen Ramon Ilie, protoiereul Călăraşiului şi slujitor în parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a mărturisit că nu îmbrăcămintea, machiajul strict sau capul dezgolit sunt lucrurile care îi înfurie pe preoți. Cel mai important lucru este pioșenia.

Ce nu ai voie să faci în lăcașul de cult?

„Încercăm să-i întoarcem cu faţa către Biserică şi pe cei care nu prea obişnuiesc acest lucru, mai ales pe tineri, de accea este esenţial că ei să ştie ce trebuie să facă atunci când vin la slujbă. Dumnezeu nu este impresionat de cum arătăm în exterior(haine, machiaj, ruj etc.) ci de cum arătăm în interior, de adoraţia noastră pentru lucrările Lui şi de pioşenia noastră”, a explicat preotul.

Un alt aspect important este semnul crucii, acesta nu trebuie făcut niciodată în bătaie de joc sau superficial. Cel mai indicat este să ne uităm cu atenție la acțiunile preotului: pornind de la frunte (în numele Tatălui), apoi la buric (în numele Fiului), spre umărul din dreapta (și al Duhului Sfânt) și apoi spre umărul stâng (Amin).

Află care sunt regulile pe care trebuie să le respecți în biserică:

– Nu se vorbește tare și nu se vorbește în timpul slujbei.
– Nu se folosește telefonul mobil, nu se fac poze și nu se trimit mesaje.
– Nu se stă jos, dacă toți ceilalți stau la slujbă în picioare, cu excepția bătrânilor și copiilor.
– Nu se stă în picioare când ceilalți se așază în genunchi să se închine.
– Nu se vorbește urât și nu se bea alcool în ziua în care ești la biserică pentru împărtășanie.
– Nu se lasă copiii să se joace în biserică sau să umble pe lângă altar și icoane.
– Nu se poartă haine prea decoltate, strâmte, bijuterii ostentative sau parfumuri puternice.
– Nu te muți dintr-un loc în altul, deranjându-i pe ceilalți.
– Nu se mestecă gumă niciodată într-o biserică și nu se mănâncă, decât dacă ești îndemnată de preot, după slujbă., potrivit impact.ro