Evenimentul Zilei > Actualitate > Regulile anti-COVID: Ieși din casă o dată pe săptămână și nu vorbești pe stradă
Regulile anti-COVID: Ieși din casă o dată pe săptămână și nu vorbești pe stradă

Regulile anti-COVID: Ieși din casă o dată pe săptămână și nu vorbești pe stradă

Pe motiv că Sistemul Național de Sănătate este copleșit, guvernul de la Londra intenționează să înăsprească restricțiile anti-COVID.

Regulile anti-COVID din Marea Britanie sunt deja draconice. Însă noile măsuri preconizate de guvern sunt de-a dreptul terifiante.

Se intenționează ca oamenilor să li se interzică să-și vorbească pe stradă sau în supermarketuri. Sau să li se permită să iasă din casă doar o dată pe săptămână.

Într-o declarație de presă, șeful campaniei de vaccinare, Nadhim Zahawi, a recunoscut: „Revizuim toate restricțiile”.

„Oamenii găsesc pretexte”

O sursă guvernamentală a declarat pentru Daily Telegraph că actuala regulă, care permite întâlnirea cu o singură din altă gospodărie, să facă exerciții fizice, „este folosită ca un pretext de oameni să iasă la o cafea cu prietenii”, și probabil va fi eliminată.

Sursa a mai adăugat că guvernul Boris Johnson vrea să se „asigure că oamenii nu își folosesc imaginația pentru a interpreta regulile cum vor ei”.

Potrivit acelorași informații, se preconizează și creșterea amenzilor, de la 200 la 500 de lire sterline.

Dezvăluirile privind regulile anti-COVID ce intenționează să fie adoptate vin după o sumedenie de incidente între poliție și oameni pe stradă.

O înregistrare video arăta polițiști arestând persoane care mergeau, erau așezate pe bancă sau beau cafea afară.

După ce imaginile au devenit virale, poliția a declarat că totul este o înscenare a „manifestanților anti-carantină”.

Alte două femei au fost interogate și amendate de poliție pentru că se plimbau într-o zonă aflată la 7 kilometri de domiciliu. Deși aceasta nu contravine restricțiilor anti-COVID.

Poliția le-a spus femeilor că paharele de cafea din mâna lor constituiau un „picnic”.

Alte înregistrări arătau polițiști stând la un bar și bând cafea, persoana care filma întrebându-i de ce nu respectă regulile.

Într-un alt incident, un cuplu cu un copil și un căruț a fost amendat de poliție în centrul Birminghamului pentru că treceau pe acolo.

Însă, probabil, cel mai scandalos caz este cel al unei familii din Scoția, arestate de poliția care i-a intrat cu forța în casă. „Organele” fuseseră informate de un vecin că sunt „prea multe persoane în interior”.

Bulgării ilegali

Un post local de poliție a postat un mesaj indignat pe Twitter despre „2 rapoarte că au fost aruncați bulgări de zăpadă”. Mesajul a fos șters ulterior.

Săptămâna trecută a avut deja loc o înăsprire a restricțiilor și a comportamentului polițienesc. Astfel, polițiștii au primit ordin să oprească oamenii pe stradă și să-i amendeze pe loc, dacă nu pot oferi o explicație legală.

De asemenea, poliția a anunțat că va viza în special „manifestațiile anti-carantină și anti-vaccin.

Poliția a cerut puteri sporite pentru a putea pătrunde cu forța în casele oamenilor, în cazul suspiciunilor de încălcare a restricțiilor. Evident, fără ordin judecătoresc.