Evenimentul Zilei > Monden > Regina Elisabeta II, regina ginurilor. A pus trei în colecție
Regina Elisabeta II, regina ginurilor. A pus trei în colecție

Regina Elisabeta II, regina ginurilor. A pus trei în colecție

Regina Elisabeta II este mare amatoare  de gin, și acesta e un lucru despre care presa britanică a scris deseori. Știe să savureze această băutură din plante. Și, ca o profesionistă își oferă cunoștințele pentru lansarea unui nou gin „regal”. După ginul Buckingham Palace și Sandringham Celebration Gin, acum regina lansează un nou gin în colecție.

Are un nou gin preferat, Regina Elisabeta II. Se spune că se bucură de un „tipple” înainte de cină amestecat cu Dubonnet, scrie presa britanică.

Un nou gin oficial de sloe (un lichior roșu obținut din fructele Porumbarului, un fel de prun sălbatic ) de la Palatul Buckingham realizat cu ingrediente proaspăt culese din grădinile regale a fost pus în vânzare după ce primul lot s-a vândut online în doar câteva ore.

Royal Collection Trust a lansat cea mai recentă completare a colecției sale de băuturi, după succesul ginului din Londra de vara trecută. Făcut cu fructe de pădure întregi, culese manual, Buckingham Palace Sloe Gin costă 30 lire sterline sticla de jumătate de litru. Potrivit magazinului online acesta are o aromă unică și intensă.

„Fructele roșii și notele de cuișoare și condimente oferă intensitate și o aromă curată” se explică în prezentarea acestui produs. „Prunele și merișoarele creează o culoare rubinie deschisă, și, combinată cu marțipan, oferă o aromă dulce medie, cu gust amar adăugat din citrice și întărit de ienupăr și condimente de ghimbir.”

Rețeta. Cum se prepară „Sloe Royale”, ca pentru Regină

Royal Collection Trust oferă propriile sugestii cu privire la modul cel mai bun de a vă bucura de ginul sloe în această primăvară, recomandând un cocktail „Sloe Royale”. Iată rețeta:

„Se toarnă o măsură de 25 ml de Buckingham Palace Sloe Gin într-un pahar canelat, se completează cu șampanie sau vin spumant și se ornează cu fructe de pădure proaspete sau cu coajă de portocală”.

Primul gin original al Palatului Buckingham a fost lansat în iulie 2020 și este infuzat cu produse botanice din grădina Palatului, inclusiv verbina de lămâie, fructe de păducel, frunze de dafin și frunze de dud. Primul lot s-a vândut în decurs de opt zile de la lansare, prin intermediul  magazinului online.

Toate profiturile obținute din vânzările de gin se îndreaptă către Royal Collection Trust pentru a ajuta la finanțarea îngrijirii și conservării Royal Collection. Buckingham Palace Sloe Gin (26% abv) poate fi achiziționat online de pe www.rct.uk/shop și este disponibil la magazinele Royal Collection Trust.

Ce ginuri a mai lansat Regina Elisabeta II

Așa cum Rețete și vedete a scris, anul trecut, înainte de Crăciun, Regina Elisabeta II a Marii Britanii a lansat un gin de 50 de lire sterline sticla, realizat din plante din grădinile moșiei sale de la Sandringham.

Lotul a fost făcut într-o distilerie din moșia din nordul Norfolk. Distilat local, ginul include fructe Sharon, un copac lemnos legat de abanos, cunoscut și sub numele de Persimmon chinezesc și frunziș din plantele de mirt. Amintim că mirtul care crește pe moșia Reginei nu e unul oarecare, ci a fost prins dintr-un lăstar luat din din buchetul de nuntă al prințesei Alexandra la căsătoria ei cu prințul Albert Edward, care mai târziu au devenit regele Edward al VII-lea și regina Alexandra.

Sandringham Celebration Gin este cel mai strâns legat de Regină, deoarece proprietatea sa de 20.000 de acri este proprietatea sa privată.