Conform dailystar.co.uk, iniţial se credea că aceasta s-a retras la castelul Windsor în acest weekend, pentru a limita posibilităţile de contractare a temutului Covid-19. Totuşi, Elisabeta a II-a va reveni curând la Buckingham Palace, la Londra, chiar dacă temutul virus apărut în China a cauzat 35 morţi în UK.

Pentru moment, suverana a fost dusă la reşedinţa din Berkshire, ca o măsură momentană de precauţie până la revenirea în Londra.

O sursă regală, citată de The Sun, a declarat următoarele despre Elisabeta a II-a: „Este într-o stare bună de sănătate, dar s-a crezut că este mai bine să fie mutată. Mulţi oameni din staful ei sunt puţin panicaţi din cauza Coronavirusului.

Buckingham Palace este o sursă constantă de turişti, inclusiv pentru politicieni şi demnitari din toată lumea. Cum ea este la câteva săptămâni de a 94-a aniversare, consilierii ei au considerat că este mai bine s-o scoată din calea răului.”

Chiar şi aşa, recent a apărut informaţia care indică faptul că Regina Elisabeta a II-a nu a renunţat la ideea revenirii la Buckingham Palace în această săptămână, pentru a-şi relua activităţile obişnuite.

Altfel, la recomandarea oficialilor guvernamentali britanici, Prinţul Charles şi partenera sa Camilla şi-au anulat turul regal programat în această săptămână în Bosnia, Cipru şi Iordania. De altfel, înaintea acestui anunţ au fost celebre imaginile cu Prinţul Charles care evita strângerile de mână în unele întâlniri, tocmai din cauza temerilor legate de Coronavirus.