Regina, decizie radicală în privința lui Harry. Tensiuni în timpul doliului național

Regina, decizie radicală în privința lui Harry. Tensiuni în timpul doliului național

Prințul Harry și prințul William nu vor sta unul lângă celălalt la înmormântarea prințului consort Philip. Regina a luat o decizie care a uimit pe toată lumea.

Relația dintre prințul Harry și prințul William s-a răcit considerabil în ultimii ani, iar cei doi frați abia își mai vorbesc. Nici înmormântarea prințului consort Philip nu pare că le oferă celor doi un prilej pentru a îngropa securea războiului căci regina a decis să intervină.

Potrivit mass media britanice, prințul William și prințul Harry nu vor sta unul lângă celălalt la înmormântarea bunicului lor, regina băgându-l la mijloc, la propriu, pe Peter Phillips, verișorul lor. La ceremonia de înmormântare, Peter va sta fix între cei doi prinți.

Dacă ținem seamă și de regulile de disitanțare socială impuse în contextul pandemiei de Covid, pe toată durata ceremoniei va fi o distanță de patru metri întrei cei doi frați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Palatul Buckingham a confirmat astăzi ultimele detalii despre înmormântarea lui Philip, punctând că Familia Regală vrea să stea departe de dramă.

Un purtător de cuvânt a adăugat: „Aranjamentele au fost convenite și reprezintă dorințele Majestății Sale. Documentele au fost semnate de Majestatea Sa”.

Membrii familiei regale britanice nu vor purta uniforme militare la funeraliile prinţului Philip

Toţi membrii familiei regale britanice vor participa la funeraliile prinţului Philip îmbrăcaţi în haine civile, pentru a se putea evita dezbaterea asupra dreptului prinţilor Harry şi Andrew de a purta uniforma militară.

Ducele de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, va fi înmormântat sâmbătă la Castelul Windsor, vestul Londrei, în cadrul unei ceremonii la care vor participa doar 30 de persoane din cauza restricţiilor privind pandemia de COVID-19.

Regina Elisabeta a II-a a decis ca toţi membrii familiei regale să fie îmbrăcaţi în haine civile, în pofida puternicei conotaţii militare a acestei ceremonii, prinţul Philip fiind fost comandant al Marinei.

Acest lucru va permite evitarea discuţiilor asupra faptului că prinţul Harry, 36 de ani, şi-a pierdut recent titlurile militare onorifice când a renunţat la atribuţiile regale şi s-a mutat anul trecut în California cu soţia sa, Meghan Markle.

Deşi a participat la două misiuni în Afganistan, prinţul Harry are acum dreptul să poarte medaliile militare doar la haine civile.

Regula fără uniforme militare ar evita de asemenea un alt conflict intern, în special de partea prinţului Andrew, cel de-al doilea fiu al reginei şi fost pilot de elicopter în Marina Regală.

Prinţul Andrew, care a participat la războiul din insulele Falkland în 1982, a fost nevoit să renunţe la atribuţiile regale la sfârşitul anului 2019, din cauza prieteniei sale controversate cu fostul om de afaceri american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale.

Făcând parte încă din Marina Regală, Andrew urma să fie avansat la gradul onorific de amiral în 2020, la împlinirea vârstei de 60 de ani, însă acordarea acestui titlu a fost pentru moment suspendată.

Potrivit Daily Telegraph, familia regală ar fi avut ”discuţii intense” despre cum să evite dezbaterile asupra faptului că Andrew şi Harry ar fi fost singurii care nu ar fi purtat uniforma militară la funeralii.