Regii României Moderne și amantlâcurile care au rămas de pomină

Regii României Moderne și amantlâcurile care au rămas de pomină Sursa foto: EVZ

Regii României Moderne și amantlâcurile. Regii Carol I și Ferdinand I Întregitorul au avut relații extraconjugale celebre în epocă

Regii României Moderne și amantlâcurile. Regii Carol I și Ferdinand I Întregitorul au avut relații extraconjugale celebre în epocă.

Regele Carol I va spune despre fiul nepotului său Ferdinand, viitorul Carol al II-lea; „Cărluță este român: înjură, bea și face datorii”. Asta în condițiile în care tânărul prinț avea 21 de ani în momentul morții regelui Carol I. Dar oare regii Carol I și Ferdinand au fost atât de virtuoși pe cât i-a înregistrat istoria?

Regii României: Carol I (1866-1914), nevasta șefului de gară și cizma regală pierdută în noroiul unei mahalale

Despre Regele Carol I se spune în general că a fost un rege virtuos, un soț iubitor, fidel soției sale Elisabeta. Mic de statură, călăreț redutabil, ofițer combatant, destul de rigid, se pare că a cedat farmecelor româncelor nu numai de bună origine. Despre el se spune că ar fi avut legături cu o tânără duduie pe care la un moment dat a măritat-o cu un lucrător feroviar, devenit șef de gară care a fost mai mult decât fericit să o preia pe favorita regală grație zestrei deloc de neglijat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Carol al II-lea

Sursa: Wikipedia

O altă poveste spune că la un moment dat, garda lui Carol I a trebuit să răscolească o mahala de la marginea Bucureștilor, Mergând doar cu o gardă de corp la o hetairă obișnuită, regele ar fi fost surprins de unii răufăcători. A fugit dar și-a pierdut cizma cu monograma regală în noroi, Imediat un corp de jandarmi a „periat” mahalaua reușind să recupereze cisma cu mongrama pe catarama de argint. Regele Carol s-a confruntat cu izolarea soției sale de el, când fiica lor Mărioara a murit la trei ani de scarlatină, regina începând să sufere psihic, boală care se va accentua,

Regii României: Ferdinand I Întregitorul (1914-1927), Elena Văcărescu și Maria Mihăescu-Mița Biciclista

Ferdinand I a fost numit în a doua jumătate a secolului XIX moștenitor legitim al lui Carol I. Ferdinand era unul din fiii fratelui mai mare al lui Carol, Leopold. Ferdinand era un om destul de timid, retras, destul de rigid la înfățișare. De aceea, se spune că nici nu prea trăgeau femeile la el. Deși era slab, a avut o siluetă fără kilograme în plus, Ferdinand i-a uimit pe bucătarii regali încât mânca friptură bine prăjită cu garnitură de cartofi la micul dejun, fapt neobișnuit.

Și totuși, la un moment dat, prințului Ferdinand I se aprind călcâiele după o domnișoară de onoare a reginei Elisabeta, Elena Văcărescu. Regina află și îi încurajează, cei doi petrec suspect de mult timp împreună și vor să se căsătorească. Bătrânul Carol află și pune piciorul în prag: nicio boieroaică româncă nu va intra în Casa Regală! Ferdinand supărat tare e trimis într-o călătorie pe termen nedeterminat ca să își caute logodnică, una cu ștaif princiar sau cu pedigree european, în timp ce Elenei Văcărescu i se pregătesc bagajele pentru un exil pe viață. Aventura s-a petrecut în 1891-1892. Regina s-a dus și ea, trimisă de soțul ei la un sanatoriu special pentru îngrijirea sănătății mentale destul de zdruncinate.

Când s-a căsătorit Ferdinand

În 1892, Ferdinand se căsătorește cu o tânără principesă britanică, Maria de Edinburgh, nepoata reginei Victoria care avea 17 ani, Ferdinand 27. S-a spus că Ferdinand și Maria au fost cel mai atipic cuplu, fiind complet diferiți. Chiar dacă din căsătoria lor au rezultat mai mulți copii, au existat zvonuri că niciunul nu i-ar fi purtat amprenta biologică a lui Ferdinand. Cel mai longeviv amant al reginei a fost consilierul regelui, Barbu A Știrbei. Dar nici Ferdinand se pare că n-a stat cuminte.

A preferat să aibă și el o țiitoare, pe faimoasa Maria Mihăescu, alintată Mița Biciclista de protipendada bucureșteană. Maria Mihăescu (1885-1968) ar fi fost curtată de regi ca Leopold II al Belgiei, Manuel I al Portugaliei. Nu este cert dacă Ferdinand căreia regina Maria îi spunea Nando i-a dăruit sau nu casa din Biserica Amzei dar zvonuri privind amantlâcul regal au existat în epocă și au făcut deliciul bârfitorilor din high-life-ul bucureștean.