Evenimentul Zilei > Actualitate > REGELE MIHAI nu vine la funeraliile Reginei Ana! Ce au spus medicii care l-au examinat pe Maiestatea Sa
REGELE MIHAI nu vine la funeraliile Reginei Ana! Ce au spus medicii care l-au examinat pe Maiestatea Sa

REGELE MIHAI nu vine la funeraliile Reginei Ana! Ce au spus medicii care l-au examinat pe Maiestatea Sa

Regele Mihai suportă cu greu despărțirea de cea care i-a fost alături timp de 68 de ani

Regele Mihai și-ar fi dorit sa participe la funeraliile Reginei Ana si și-a manifesta intenția să vină in Romania, mai ales că Majestatea Sa suporta cu greu despartirea de Regina Ana care i-a fost alaturi 68 de ani. Starea de sănătate nu i-a permis însă. Într-un comunicat al Casei Regale, dat publicității astăzi, se arată că un colegiu alcătuit din cinci medici curanți ai Regelui Mihai I, de diverse specialități, au făcut recomandări împotriva participării Majestății Sale la funeraliile Majestății Sale Defuncte Regina Ana. Regele Mihai I va rămâne pe perioada Funeraliilor Regale în reședința din Elveția, alături de prieteni și apropiați, de angajați ai Casei Majestății Sale și de două maici ortodoxe detașate la reședință. Această decizie a fost luată cu mare părere de rău.

La funeraliile Majestății Sale Defuncte Regina Ana vor lua parte ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills și domnișoara Elisabeta Maria Biarneix.

Starea precară de sănătate l-a ținut pe Regele Mihai departe de România în ultima perioadă. El nu a putut participa nici la ceremoniile desfasurate saptamana trecută la Morges, Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, declarand ca fostul suveran este foarte afectat de moartea ei si ii este "foarte greu", fiind "o povara teribila" pentru el.

Sicriul cu trupul Reginei Ana va fi adus cu o aeronava Tarom care va ateriza pe aeroportul Henri Coanda, mâine, 9 august, la ora 15:15. Principesa Maria, fiica cea mica a Majestatilor Lor, si avocatul Casei Regale se vor ocupa de transport. Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana se afla in continuare la capela din orasul Morges, unde vor mai merge in acest weekend sa se reculeaga si prieteni ai Casei Regale.

La funeralii și-au anunțat prezența membri ai Familiilor Regale străine. Numele lor vor fi anunțate joi, 11 august 2016.