Evenimentul Zilei > Monden > Regele Charles, total diferit de mama sa. A trecut peste controverse și a arătat „iertare”. Pe cine a invitat la cina de Crăciun
Regele Charles, total diferit de mama sa. A trecut peste controverse și a arătat „iertare”. Pe cine a invitat la cina de Crăciun

Regele Charles, total diferit de mama sa. A trecut peste controverse și a arătat „iertare”. Pe cine a invitat la cina de Crăciun

Regelui Charles al III-a a adus odată cu ascensiunea la tron o nouă viziune asupra monarhiei. El vrea să schimbe regulile bine împământenite la Casa Regală de pe vremea mamei sale și să se distingă astfel de mama sa.

În primul său Crăciun în funcția de Rege, Charles a făcut o invitație neașteptată unui membru ce a implicat Casa Regală într-un amplu scandal. El a invitat-o pe Ducesa de York, pe numele ei Sarah Ferguson, să participe la sărbătorile de Crăciun ale familiei regale la Sandringham. Este prima invitație pe care aceasta o primește în utimii 30 de ani.

Ducesa de York a fost invitată să sărbătorească Crăciunul cu Familia Regală

Ducesa de York, poreclită și Fergie, nu a mai participat la festivități alături de familia regală de acum 30 de ani, când a fost în centrul unui scandal, după ce o poză compromițătoare cu ea a apărut în spațiul public.

Fergie și prințul Andrew s-au despărțit în anul 1992, iar cinci luni mai târziu ea a fost fotografiată în compania consilierului ei financiar, în timp ce acesta îi pupa degetele de la picioare.

Scandalul a făcut ca ea să fie izgonită din familia regală, însă pare că acum lucrurile s-au schimbat, după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

O sursă din Sandringham a declarat că deși Prințul Andrew este interzis vieții publice, el poate participa la festivitatea de Crăciun alături de familia sa, iar personalul a fost informat să se pregătească de sosirea familiei York.

Regele Charles, complet diferit de mama sa

„Când s-a despărțit de Andrew, Sarah nu i s-a permis niciodată să participe la familie în Ajunul Crăciunului și în ziua de Crăciun în timp ce Philip și Regina erau în viață. Timp de 30 de ani obișnuia să ia cina de Crăciun singură. Dar lucrurile se fac altfel acum”, a susținut un expert.

Potrivit acestuia, gestul Regelui Charles arată că monarhia este formată din familie și iertare. De asemenea, el urmează exemplul mamei sale, care s-a împăcat cu ducesa de York înainte să moară.

Un alt expert a declarat: „Fiicele lui Andy și Fergie sunt crescute în familia regală, așa că este logic ca toți să fie invitați, inclusiv ducesa de York. Acest lucru îl va face pe plac lui Andrew, dar încă nu cred că el și Sarah se vor recăsători vreodată”, potrivit Express.