Evenimentul Zilei > Economie > Recorduri de trafic. O investiţie ceauşistă controversată aduce profituri economice mari
Recorduri de trafic. O investiţie ceauşistă controversată aduce profituri economice mari

Recorduri de trafic. O investiţie ceauşistă controversată aduce profituri economice mari

n primele trei luni din acest an, traficul de marfă pe Canalul Dunăre-Marea Neagră a totalizat 2,3 milioane tone, din care 1,379 milioane tone extern şi 921.719 tone intern. Veniturile totale sunt estimate la 73,1 milioane de lei, iar cheltuielile la 71,1 milioane de lei, compania urmând să încheie anul cu un profit brut de 2 milioane lei.

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA a încheiat anul 2016 cu un trafic record de 32,942 milioane tone capacitate, respectiv o depăşire a traficului prognozat cu aproximativ 4%. Anul trecut s-au înregistrat 17,079 tone capacitate în traficul intern şi 15,862 tone capacitate în traficul extern.

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile, concesionarul Canalului Dunăre Marea Neagră are prevăzute pentru 2017 cheltuieli pentru investiţii în sumă de 256,5 milioane lei, din care 2,65 milioane lei alocaţii de la buget, conform proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Iniţial denumită Administraţia Canalului Dunăre-Marea Neagră, a fost investitorul general din anul 1975, furnizând materialele documentare tehnico-economice, controlul calităţii şi al costurilor respective.

Pentru cheltuieli cu personalul, Ministerul Transporturilor propune un buget de 23,5 milioane lei, din care 18,83 milioane lei cheltuieli de natură salarială.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 417 angajaţi, iar câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este de 3.588,89 lei.