Evenimentul Zilei > Monden > Record mondial stabilit de o mamă care a născut 10 copii. Ecografiile au dus-o pe o pistă falsă, surpriza a fost totală
Record mondial stabilit de o mamă care a născut 10 copii. Ecografiile au dus-o pe o pistă falsă, surpriza a fost totală

Record mondial stabilit de o mamă care a născut 10 copii. Ecografiile au dus-o pe o pistă falsă, surpriza a fost totală

O femeie din Africa de Sud a intrat în istorie și totodată în Cartea Recordurilor, după ce a născut 10 copii. Acasă mai are o pereche de gemeni de 6 ani.

Caz uluitor în medicină, după ce o femeie din Africa de Sud a născut 10 copii, prin cezariană. Gosiame Thamara Sithole, de 37 de ani, a adus pe lume 7 băieți și 3 fete. A intrat astfel în Cartea Recordurilor, pentru că a depășit-o la acest capitol pe Halima Cisse, o femeie din Mali care, în luna mai, a născut 9 copii.

O mamă din Africa de Sud a născut 10 copii. Acasă mai are o pereche de gemeni

Atunci când a făcut ecografia, Gosiame Thamara Sithole a aflat că urmează să nască opt copii. Așa că surpriza, oricum una foarte mare, a devenit uriașă. „Am fost șocată de sarcina mea. A fost greu la început. Am fost bolnavă, mi-a fost rău. Încă mi-e greu, dar sunt obișnuită cu asta acum. Nu mai simt durere… Mă rog doar ca Dumnezeu să mă ajute să-i nasc sănătoși, să fim în viață și eu și copiii mei”, a declarat Sithole pentru presa din Africa de Sud, înainte să nască, atunci când știa că are opt copii.

Ea a născut în a 29-a de săptămână de sarcină și că sarcina ei a fost sută la sută naturală, pentru că nu a urmat niciun tratament de fertilitate, după cum a mărturisit soțul sud-africancei.

Gosiame Thamara Sithole era deja mamă, pentru că avea o pereche de gemeni în vârstă de șase ani. Ea a spus presei din Africa de Sud, după ce a născut, că este „fericită și emoționată”, și că se simte foarte bine”.

Recordul de nouă copii, ce îi aparținea unei femei din Mali, nu a rezistat decât câteva săptămâni

Recordul precedent îi aparținuse unei femei din Mali care născuse nouă copii, în Maroc. La rândul ei. Halima Cisse doborâse recordul ce fusese deținut de o femeie din Statele Unite ale Americii (SUA), Nadya Suleman, care născuse 8 ​​bebeluși în anul 2009.