Evenimentul ZileiMondenCele patru momente dramatice din viața lui Placido Domingo, tenorul din Cartea Recordurilor

Cele patru momente dramatice din viața lui Placido Domingo, tenorul din Cartea Recordurilor

Cele patru momente dramatice din viața lui Placido Domingo, tenorul din Cartea Recordurilor
Placido Domingo este pe scenă de la 18 ani. A strălucit pe marile scene ale lumii, în cele mai mari opere compuse vreodată. Este aplaudat minute în șir la sfârșitul spectacolelor. Acum are 80 de ani, iar trecutul din viața sa personală nu îi dă pace.

Tenorul a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru mărimea repertoriului lui și pentru că a primit de peste 100 de ori cererea de a se reîntoarce pe scenă după căderea cortinei. O sută de minute au aplaudat spectatorii la finalul spectacolelor cu opera lui Verdi, Otello, la Opera de Stat din Viena.

Aparițiile sale în întreaga lume alături de colegii săi, José Carreras și Luciano Pavarotti, în concertele de acum legendare „Three Tenors” au fost una dintre marile povești de succes muzical din anii 1990.

A cântat în peste 3.800 de interpretări din 147 de roluri, a realizat peste 500 de spectacole și alte sute de înregistrări audio și filme video.

Placido Domingo a încântat cu vocea sa mai mult generații. Cele mai frumoase partituri au sunat magnific cântate de marele artist. Acum are 80 de ani, iar trecutul din viața sa personală nu îi dă pace.

1.Acuzat de hărțuire sexuală

A fost acuzat de hărțuire sexuală încă din anii 80, dar au apărut iar și iar astfel de acuzații. Mărturiile victimelor au fost colectate de diferite mass-media americane și detaliază că legenda operei a presat femeile să întrețină relații sexuale cu el în schimbul locurilor de muncă și că i-a pedepsit pe cei care au refuzat. Mai multe femei au afirmat unor jurnaliști că au fost hărțuite de marele tenor. Dar acestea au rămas anonime, nu înainte de a îi afecta imaginea artistului.

2. Căsătorie în secret la 16 ani

La 17 ani, Placido Domingo trecuse deja printr-o mare iubire care avea să-i marcheze viaţa. La vârsta de 16 ani el a cunoscut o studentă la pian, Ana Maria Guerra Cue (decedată în 2006) şi au decis să fugă şi să se căsătorească în secret.

Părinţii i-au cerut să se întoarcă acasă. Însă, socrii le-au închiriat un apartament pentru a se putea muta împreună. La puţin timp se năştea micuţul Jose Placido Domingo Guerra, primul şi singurul lor fiu împreună. Relaţia nu a durat mult timp.

Citiți integral articolul scris de Marina Dohi în Rețete și vedete. https://retetesivedete.ro


Accesează: