Evenimentul Zilei > Economie > Record la aur şi petrol
Record la aur şi petrol

Record la aur şi petrol

Preţul aurului şi petrolului a atins un nou record, informează Reuters.

Astfel, aurul a trecut peste pragul psihologic de 1.000 dolari/uncie, pe fondul deprecierii dolarului şi a creşterii preţului la petrol.

Preţul aurului urcase anterior până la 992,70 dolari/uncie, după care metalul galben s-a tranzacţionat la cotaţia de 991,60/992,40 dolari/uncie.

Petrolul la maxim, dolarul la minim

Petrolul a atins pragul record de 110,20 dolari în cadrul tranzacţiilor de ieri de la New York, în timp ce dolarul a scăzut din nou la niveluri minime record.

Moneda americană a scăzut ieri pe fondul temerilor investitorilor că Rezerva Federală plănuieşte să împrumute peste 200 de milioane de dolari băncilor americane pentru a reduce datoriile ipotecare, în scopul prevenirii recesiunii, relatează agenţia Bloomberg.

Dolarul a suferit cea mai mare depreciere din ultimii 12 ani în faţa yenului şi a stabilit un nou record negativ în faţa monedei europene după ce fondul investiţional Carlyle Group a anunţat că nu îşi poate acoperi datoriile. Grupul a anunţat datorii în valoare de 16,6 miliarde de dolari.

Două dintre cele mai influente bănci americane, Lehman Brothers Holdings Inc. şi JPMorgan Chase & Co., s-au alăturat, săptămâna trecută, grupului de bănci care prevăd intrarea în recesiune a Statelor Unite ale Americii.