Ofițerii de poliție au primit un pont cu privire la un număr "considerabil" de corne, interceptând braconierii în zona Hartbeespoortdam, aflată la vest de Pretoria. Cornele valorează o sumă "considerabilă", a declarat poliția, adăugând că urmau să fie trimise pe piețele din Asia de Sud-Est.

 

În China și Vietnam, un kilogram de corn de rinocer poate costa până la 30.000 de dolari. Un corn cântărește de obicei între trei și șapte kilograme.
Comerțul internațional cu coarne de rinocer a fost interzis în ultimele patru decenii, dar braconajul ilegal continuă: peste 1.000 de rinoceri sunt uciși în Africa de Sud în fiecare an. Unele corne sunt vânduți ca ornamente exotice, în timp ce în China și Vietnam aceștia sunt considerați a avea proprietăți afrodisiace și vindecătoare.
Cornele sunt formați din keratină, aceeași substanță care formează și unghiile umane. În Africa, există puțin peste 25.000 de rinoceri, dintre care aproximativ 20.000 se găsesc în Africa de Sud. Majoritatea acestor animale sunt rinoceri albi. Rinocerul negru este în pericol de extincție, doar 5.000 de exemplare mai trăind în sălbăticie.

 

Te-ar putea interesa și: