Evenimentul Zilei > International > Recep Erdogan intervine ferm în conflictul dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Președintele SUA, desființat
Recep Erdogan intervine ferm în conflictul dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Președintele SUA, desființat

Recep Erdogan intervine ferm în conflictul dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Președintele SUA, desființat

Recep Erdogan a comentat afirmațiile făcute de Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin și s-a poziționat alături de prietenul său.

Afirmațiile făcute de Joe Biden, la adresa lui Vladimir Putin, au fost comentate și de Recep Tayyip Erdogan. În cadrul unui interviu acordat la ABC, președintele SUA a fost întrebat dacă el crede că Putin e un „ucigaș”. Liderul de la Casa Albă a răspuns fără să clipească. „Da, cred”. Relațiile diplomatice dintre cele două țări au devenit extrem de încordate după acest eveniment. Mai ales că, ulterior, administrația prezidențială de la Washington a anunțat că Joe Biden nu regretă afirmațiile făcute.

Joe Biden, criticat de Recep Erdogan, după afirmațiile la adresa lui Putin

„Cine zice ăla este”. A reacţionat, ironic, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a mai afirmat. „Vedem întotdeauna în celălalt propriile noastre caracteristici”. Preşedintele Rusiei i-a urat lui Joe Biden – „fără niciun fel de ironie, fără glumă” – „multă sănătate.”

Situația a fost comentată de la Ankara și de Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Cel care a criticat afirmațiile făcute de liderul Statelot Unite ale Americii (SUA). „Declaraţiile lui Biden la adresa lui Putin nu sunt adecvate pentru un şef de stat. Acestea nu sunt declaraţii acceptabile. Putin a răspuns cu multă, multă inteligenţă şi clasă”. A spus președintele Turciei, vizavi de acest conflict diplomatic.

Relațiile dintre Turcia și Rusia au devenit cordiale în ultimii ani

În ciuda mai multor episoade tensionate, între Rusia și Turcia există o relație foarte bună în această perioadă. În ultimii cinci ani, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan s-au întâlnit de mai multe ori față în față. Sau au discutat la telefon. Guvernul de la Ankara a achiziţionat sisteme de rachete ruseşti S-400. Atrăgându-şi nemulţumirea aliaţilor săi din NATO, după aceste „cumpărături”.

În acest timp, relațiile dintre Turcia și Uniunea Europeană s-au răcit. Pe de altă parte, până acum, Erdogan nu a avut o discuție cu Joe Biden, de la instalarea democratului la Casa Albă, în luna ianuarie a acestui an.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.