Evenimentul Zilei > International > Putin i-a răspuns lui Joe Biden. Ce mesaj i-a transmis liderului de la Casa Albă
Putin i-a răspuns lui Joe Biden. Ce mesaj i-a transmis liderului de la Casa Albă

Putin i-a răspuns lui Joe Biden. Ce mesaj i-a transmis liderului de la Casa Albă

Vladimir Putin a fost ironic cu Joe Biden, într-o intervenție televizată, urându-i multă sănătate, după ce omologul său american l-a numit „ucigaș”.

Putin, ironic cu Joe Biden.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis urări sănătate omologului său american Joe Biden. Liderul de la Kremlin a făcut-o cu ironie, după ce Biden l-a numit „criminal” (killer).

Vladimir Putin a declarat, joi, că oamenii au tendinţa să-i vadă pe ceilalţi aşa cum se văd, de fapt, pe ei înşişi. Președintele rus a reacționat la declarațiile președintelui american. Acestea au provocat indignarea oficialilor de la Moscova, după cum au relatat Reuters, TASS, AFP şi Interfax.

Într-un interviu pentru ABC News, Biden a răspuns „Da, cred”, întrebat dacă el crede că preşedintele rus este „un ucigaş”.  El a adăugat că Rusia „va plăti preţul” amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA.

Putin, ironic cu Joe Biden

Vladimir Putin s-a exprimat la televiziunea naţională, dându-i replica lui Joe Biden.

„Referitor la declaraţia colegului meu american. Ce i-aş răspunde? I-aş spune: «Să fii sănătos!». Îi doresc multă sănătate”, a spus liderul rus.

Deși tonul vocii sale exprima contrariul, Vladimir Putin a ținut să precizeze că o spune fără nici un fel de ironie. Fără glumă.

„Cine zice ăla este”, a spus surâzând preşedintele rus, conform afirmaţiilor difuzate de televiziunea rusă.

Vladimir Putin a precizat că această expresie nu este infantile, o glumă. Dimpotrivă, are un sens profund, psihologic.

„Nu este doar expresie infantilă, o glumă. Sensul este profund şi psihologic. Vedem întotdeauna propriile noastre caracteristici în celălalt”, a apreciat el.

Rusia anunță că-și va apăra interesele

Vladimir Putin a declarat că Moscova nu se va lăsa intimidată de Washington şi-şi va apăra interesele. De altfel, acesta este un laitmotiv al diplomaţiei sale.

„Ne vom apăra propriile interese şi vom lucra cu (americanii) în condiţii care să fie în avantajul nostrum”, a adăugat el.

Şeful statului rus a mai spus că există mulţi oameni oneşti şi decenţi în establishmentul american. El a spus că Federaţia Rusă se va baza pe ei.

Preşedintele rus s-a exprimat în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţi ai societăţii civile din Crimeea. Peninsula ucraineană a fost anexată de Rusia în 2014, într-un moment de cotitură în relaţiile dintre Rusia şi Occident. Din acest moment, relațiile dintre cele două părți au început să devină din ce în ce mai conflictuale.

Putin, ironic cu Joe Biden

Interviul lui Joe Biden a venit după publicarea, în SUA, a unui raport al serviciilor de informații americane. Potrivit documentului, Vladimir Putin s-ar fi aflat în spatele unei operaţiuni destinate influenţării voturilor în favoarea fostului preşedinte SUA Donald Trump.

Preşedintele Biden a declarat că a avut „o lungă discuţie” cu Putin. El a precizat că i-a transmis liderului de la Moscova că „preţul pe care îl va plăti se va vedea curând”.