Evenimentul Zilei > International > Joe Biden l-a pus la punct pe Vladimir Putin. E cea mai dură declarație
Joe Biden l-a pus la punct pe Vladimir Putin. E cea mai dură declarație

Joe Biden l-a pus la punct pe Vladimir Putin. E cea mai dură declarație

Joe Biden a transmis un mesaj categoric Rusiei conduse de Vladimir Putin, la aniversarea a șapte ani de la anexarea Crimeei.

Joe Biden trimite o săgeată către Vladimir Putin. După ce a anunțat că SUA nu vor fi de acord niciodată cu faptul că Rusia a anexat Peninsula Crimeea. Este o declarație a liderului de Casa Albă care inflamează serios relația cu Kremlinul.

„Cu prilejul acestei aniversări sumbre, reafirmăm un adevăr simplu: Crimeea este Ucraina”

Joe Biden a anunțat că americanii se vor poziționa întotdeauna alături de Ucraina, în această problemă. „SUA nu acceptă şi nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei. și vor fi alături de Ucraina împotriva acţiunilor agresive ale Rusiei.

SUA continuă să fie alături de Ucraina şi de aliaţii şi partenerii săi astăzi. Aşa cum au fost de la începutul acestui conflict. Cu prilejul acestei aniversări sumbre, reafirmăm un adevăr simplu: Crimeea este Ucraina”. A declarat președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Declarațiile președintelui Americii au venit cu ocazia aniversării a șapte ani de la anexarea Crimeei de către Rusia. Conflictul între combatanţii susţinuţi de Rusia şi trupele ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de morţi. Începând din anul 2014, atunci când Rusia a anexat Crimeea. Iar unele forţe pro-ruse din estul Ucrainei s-au revoltat împotriva Kievului.

Joe Biden a discutat în luna ianuarie cu Vladimir Putin. Au fost aruncare în joc subiecte extrem de delicate, care creează tensiuni între SUA și Rusia

Administraţia Biden a precizat că încă efectuează revizuiri ale politicii sale externe privind Rusia, China și alte domenii cheie după ce a preluat guvernarea de la fostul preşedinte Donald Trump pe 20 ianuarie. În luna ianuarie a acestui an, Joe Biden a discutat cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Și a ridicat mai multe probleme foarte delicate, printre care suveranitatea Ucrainei, încarcerarea opozantului Aleksei Navalnîi, presupusa ingerinţă în alegerile din SUA din 2020. Dar și atacurile cibernetice masive asupra guvernului american, ce au avut loc anul trecut.