Evenimentul Zilei > International > Joe Biden, planuri mari pentru campania de vaccinare din SUA. Ce se va întâmpla de Ziua Națională a Americii
Joe Biden, planuri mari pentru campania de vaccinare din SUA. Ce se va întâmpla de Ziua Națională a Americii

Joe Biden, planuri mari pentru campania de vaccinare din SUA. Ce se va întâmpla de Ziua Națională a Americii

Joe Biden, liderul de la Casa Albă, a vorbit națiunii despre vaccinare și limitarea pandemiei, care ar putea fi consfințită la 4 iulie.

Anunț important făcut de Joe Biden, președintele SUA, legat de planul de vaccinare. Liderul de la Casa Albă s-a adresat națiunii, joi seară, și a vorbit despre problemele din pandemia de coronavirus. El a afirmat că, dacă totul va decurge conform planului stabilit, ziua de 4 iulie va putea fi sărbătorită. În cadrul restrâns, alături e familie și de prieteni. Biden a adus în discuție deja Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii.

De la data de 1 mari, campania de vaccinare va suferi o modificare importantă, pentru că va fi la liber, pentru toți americanii. „Dacă facem asta împreună, până la 4 iulie sunt șanse mari ca voi, familia voastră și prietenii să vă puteți întâlni în curte și să sărbătoriți Ziua Independenței”. A spus Joe Biden. Care a mai precizat că ziua de 4 iulie ar putea să primească și o semnificație ce ține de pandemie.

Joe Biden, despre planul de vaccinare din SUA

„Vom putea celebra nu numai Ziua Independenței, ci și independența de acest virus”, a afirmat Joe Biden, conform BBC. Lupta cu coronavirusul este prioritară pentru politicianul democrat. Discursul lui Biden a venit la fix un an de la declararea intrării în pandemie a Statelor Unite ale Amercii.

La acea vreme, anunțul era făcut de Donald Trump, șeful de a Casa Albă. Între timp, pandemia a lăsat urme adânci și în America. Au murit peste  529.000 de oameni în SUA. În timp ce peste 29 de milioane de persoane au fost infectate cu virusul care a dat lumea peste cap.

Se vor baza și pe dentiști, și pe veterinari

„Toţi am pierdut ceva. Lucrurile mărunte din viaţă sunt cele mai importante şi sunt cele care ne lipsesc”. A mai declarat Joe Biden în cadrul discursului. Printre intențiile președintelui se numără și deschiderea unor centre suplimentare de vaccinare. În aceste condiții, în care campania de imunizare trebuie accelerată, și dentiștii, și veterinarii vor primi dreptul de-a vaccina populația.

De asemenea, se va lansarea o platformă electronică pentru a facilita programarea la vaccinare.