Reacții acide după anunțul lui Zuckerberg. A fost lovit de unde nu se aștepa. Și tortura a fost redenumită
- Sabina Popescu
- 1 noiembrie 2021, 07:37
Vestea noului nume al companiei Facebook, Meta, a atras foarte multe comentarii pe diverse rețele de socializare. Unele au fost de dispreț, alții s-au amuzat. Nu doar internauții au reacționat, ci chiar și nume cunoscute, printre care comedianți și inclusiv oameni de știință.
„Acesta este singurul Meta pe care îl recunoaștem”, a scris pe Twitter scriitorul Mitchell Clark, postând o fotografie a fostului jucător NBA Meta World Peace, cunoscut anterior sub numele de Ron Artest.
the only meta we acknowledge pic.twitter.com/xLkocXfWoV
— my book is better than my tweets (@MichellCClark) October 28, 2021
Facebook a anunțat noul nume al companiei: Meta
Comediantul Matt Oswalt a transmis că „meta” reprezintă o formă mai colocvială a verbului „to meet” (n.r. a întâlni) din limba engleză. „Am cunoscut o fată în liceu de care m-am îndrăgostit enorm doar pentru a o regăsi ani mai târziu pe Facebook postând link-uri anti-vaccinare și teorii despre pedofilia lui Tom Hanks”, a scris comediantul.
"Meta" is short for 'I meta girl in high school who I had a huge crush on only to find her years later on Facebook posting anti-vax links and Tom Hanks pedophile theories'
— Matt Oswalt (@MattOswaltVA) October 28, 2021
„Nu mai încercați să faceți meta să devină realitate”, a scris pe Twitter producătorul Adam Lance Garcia, postând o fotografie a Reginei George (interpretată de Rachel McAdams) din filmul de succes „Mean Girls” (2004).
stop trying to make meta happen pic.twitter.com/L3ZSckEAl0
— Adam Lance Garcia (@AdamLanceGarcia) October 28, 2021
Schimbarea numelui companiei lui Zuckerberg are loc în contextul în care aceasta vrea să își schimbe modelul de business. Facebook se confruntă cu reale probleme după ce o fostă angajată a făcut publice sute de documente interne care oferă o perspectivă profundă asupra culturii interne a firmei, a abordării sale privind moderarea dezinformării și a discursului de ură, a cercetărilor interne privind algoritmul fluxului său de știri și a comunicării legate de insurecția din 6 ianuarie.
„Meta” înseamnă „mort” în ebraică
„Vă mulțumim că ați oferit tuturor vorbitorilor de ebraică un motiv bun de amuzament”, a scris un internaut pe Twitter. Concret, în limba ebraică, termenul „meta” se referă la varianta feminină a cuvântului „mort”.
In Hebrew, *Meta* means *Dead* The Jewish community will ridicule this name for years to come.
— Nirit Weiss-Blatt, PhD (@DrTechlash) October 28, 2021
„Comunitatea evreiască va ridiculiza acest nume mulți ani de acum înainte”, a scris jurnalista Nirit Weiss-Blatt, specializată pe domeniul tehnologiei.
Și tortura a fost redenumită: „Rezolvă aceleași probleme”
În timp ce unele dintre glume și meme-uri s-au dovedit a fi amuzante, altele au avut un ton mai „întunecat”, scrie presa internațională.
„Decizia (n.r. de redenumire a companiei) rezolvă aceleași tipuri de probleme pe care le-a rezolvat „tortura” când a fost redenumită „interogatorii îmbunătățite””, a scris pe Twitter omul de știință Matt Blaze. El făcea referire la tehnicile CIA de extragere a informațiilor de la presupuși teroriști după atacurile de la 11 septembrie 2001.
„Va dura ceva timp până când ne vom obișnui să spunem „A fost radicalizat într-un grup META””, a scris The Daily Show with Trevor Noah.
Unele companii s-au alăturat chiar și la glumele legate de noua denumire. „Brb - ne schimbăm numele”, a scris Aldi Stores UK pe contul său, alături de o imagine a noului logo pe care scria „Betta”.