Reacții acide după anunțul lui Zuckerberg. A fost lovit de unde nu se aștepa. Și tortura a fost redenumită

Reacții acide după anunțul lui Zuckerberg. A fost lovit de unde nu se aștepa. Și tortura a fost redenumităMark Zuckerberg / Sursa foto: arhivă EVZ

Vestea noului nume al companiei Facebook, Meta, a atras foarte multe comentarii pe diverse rețele de socializare. Unele au fost de dispreț, alții s-au amuzat. Nu doar internauții au reacționat, ci chiar și nume cunoscute, printre care comedianți și inclusiv oameni de știință.

„Acesta este singurul Meta pe care îl recunoaștem”, a scris pe Twitter scriitorul Mitchell Clark, postând o fotografie a fostului jucător NBA Meta World Peace, cunoscut anterior sub numele de Ron Artest.

Facebook a anunțat noul nume al companiei: Meta

Comediantul Matt Oswalt a transmis că „meta” reprezintă o formă mai colocvială a verbului „to meet” (n.r. a întâlni) din limba engleză. „Am cunoscut o fată în liceu de care m-am îndrăgostit enorm doar pentru a o regăsi ani mai târziu pe Facebook postând link-uri anti-vaccinare și teorii despre pedofilia lui Tom Hanks”, a scris comediantul.

„Nu mai încercați să faceți meta să devină realitate”, a scris pe Twitter producătorul Adam Lance Garcia, postând o fotografie a Reginei George (interpretată de Rachel McAdams) din filmul de succes „Mean Girls” (2004).

Schimbarea numelui companiei lui Zuckerberg are loc în contextul în care aceasta vrea să își schimbe modelul de business. Facebook se confruntă cu reale probleme după ce o fostă angajată a făcut publice sute de documente interne care oferă o perspectivă profundă asupra culturii interne a firmei, a abordării sale privind moderarea dezinformării și a discursului de ură, a cercetărilor interne privind algoritmul fluxului său de știri și a comunicării legate de insurecția din 6 ianuarie.

„Meta” înseamnă „mort” în ebraică

„Vă mulțumim că ați oferit tuturor vorbitorilor de ebraică un motiv bun de amuzament”, a scris un internaut pe Twitter. Concret, în limba ebraică, termenul „meta” se referă la varianta feminină a cuvântului „mort”.

„Comunitatea evreiască va ridiculiza acest nume mulți ani de acum înainte”, a scris jurnalista Nirit Weiss-Blatt, specializată pe domeniul tehnologiei.

Și tortura a fost redenumită: „Rezolvă aceleași probleme”

În timp ce unele dintre glume și meme-uri s-au dovedit a fi amuzante, altele au avut un ton mai „întunecat”, scrie presa internațională.

„Decizia (n.r. de redenumire a companiei) rezolvă aceleași tipuri de probleme pe care le-a rezolvat „tortura” când a fost redenumită „interogatorii îmbunătățite””, a scris pe Twitter omul de știință Matt Blaze. El făcea referire la tehnicile CIA de extragere a informațiilor de la presupuși teroriști după atacurile de la 11 septembrie 2001.

„Va dura ceva timp până când ne vom obișnui să spunem „A fost radicalizat într-un grup META””, a scris The Daily Show with Trevor Noah.

Unele companii s-au alăturat chiar și la glumele legate de noua denumire. „Brb - ne schimbăm numele”, a scris Aldi Stores UK pe contul său, alături de o imagine a noului logo pe care scria „Betta”.

Ne puteți urmări și pe Google News