Evenimentul Zilei > Justitie > Acuzaţii de DARE DE MITĂ pentru grupul RCS-RDS. Ce a stabilit astăzi Curtea de Apel Bucureşti în dosarul drepturilor TV
Acuzaţii de DARE DE MITĂ pentru grupul RCS-RDS. Ce a stabilit astăzi Curtea de Apel Bucureşti în dosarul drepturilor TV

Acuzaţii de DARE DE MITĂ pentru grupul RCS-RDS. Ce a stabilit astăzi Curtea de Apel Bucureşti în dosarul drepturilor TV

Procesul în care fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani, iar grupul RCS/RDS este acuzat de dare de mită a fost amânat pentru a şasea oară. Noul termen stabilit de magistrații Tribunalului București este 11 ianuarie.

Pe 13 noiembrie anul acesta, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au achitat definitiv pe Dumitru Dragomir, care a fost condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani.

 

De unde a portnit totul

 

Pe 31 mai 2013, Garda Financiara a trimis la DNA o sesizare penală în ceea ce-i priveşte pe Florin Bogdan Badita, administrator la societatea SC Bodu SRL a lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dumitru Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir şi administrator al SC Bodu SRL, Dumitru Dragomir, proprietarul SC Bodu SRL şi fost presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, si Ioan Bendei, administrator al SC RCS/RDS SA.

 

 

În comunicatul DNA se preciza că “în perioada aprilie 2009 – mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al unei companii de televiziune prin cablu (n.r. – RCS/RDS), în scopul atât de a îndeplini cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum și de a îndeplini acte contrare acestora”.

Practic, el ar fi facilitat, în 2008, câştigarea contractului pentru drepturi TV ale Ligii 1 de către RCS/RDS.

 

În acelaşi dosar au mai fost inculpaţi:

BENDEI IOAN, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – dare de mită – complicitate la spălare de bani.

BOGDAN-DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor, asociat unic al SC BODU SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – complicitate la luare de mită – complicitate la spălare de bani,

S.C. BODU SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – complicitate la luare de mită – spălare de bani,

S.C.RCS & RDS SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – dare de mită, – spălare de BOGDAN-DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor, asociat unic al SC BODU SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – complicitate la luare de mită – complicitate la spălare de bani,

S.C. BODU SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – complicitate la luare de mită – spălare de bani,

S.C.RCS & RDS SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – dare de mită, – spălare de bani,

SERGHEI BULGAC, la data faptei director general al SC RDS & RCS, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: – spălare de bani,

SC INTEGRASOFT SRL (la data faptei deținută de SC RCS & RDS SA), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: – complicitate la spălare de bani.