Cei mai periculoși interlopi ai Moldovei riscă să înfunde pușcăria. De la o manea! Cunoscutul Florin Salam le-a dedicat Cordunenilor o melodie în care versurile „să dispară indienii” au deranjat urechile fine și sensibile ale altor interlopi. Cei din clanul Mărăraș s-au simțit lezați de aceste cuvinte și, cum onoarea subțire cu pumnul se păstrează, au trecut la răzbunare. Pe Facebook, dar nici măcar spațiul virtual nu i-a ferit de dosare pentru diverse infracțiuni, de la amenințări la ultraj și deținere de arme etc.

Pe lista inculpaţilor, nume grele, numai crema lumii interlope ieșene: Jean Mărăraş, Claudiu Petrovici, Bogdan Corduneanu, Ştefan Donţu, Iulian Vîrlan, Ioan Dunca şi Florinel Corduneanu.

Totul a pornit de la Jean Mărăraș, care în data de 24 iulie 2018 l-a amenințat cu moartea pe Costel Corduneanu, dar și pe fiul acestuia. Prin intermediul contului personal de Facebook, evident! „Mă jur pe mormântul lui tăticul meu. De nu o să vezi istorie care n-ai văzut în viaţa ta Costele, cât de avioane te dai tu şi vorbeşti de avioane. De nu o ieşi crimă în mijlocul străzii, de nu s-o da la Iaşi mandate de 25 de ani (n.r. – pedeapsa pentru omor calificat) să mă scuipi tu pe mine în gură. Tu eşti pregătit vreodată în viaţa ta pentru mine? Te mierlesc în mijlocul centrului, mă jur să ajung mort lângă tata, voi trage în tine cartuşe până nu mai mişti. De n-o ieşi în Iaşul ăsta istorie! Iese revoluţie la Iaşi! Iese revoluţie şi mandate de 25 de ani”.

Firesc, Cordunenii s-au pregătit de atac, însă n-au reușit decât să-și mai tragă câteva dosare penale. La două zile după amenințarea lui Jean Mărăraș, membrii clanului Corduneanu au fost prinşi într-o sală de jocuri din Iași pe când se pregăteau să-i atace pe dușmanii din neamul lui Constantin, de care aparţine Mărăraş. După cum a notat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, Cordunenii aveau asupra lor cuţite, pistoale, spray-uri lacrimogene, boxuri metalice.

Avocatul Cristian Constantin Curcă, apărătorul lui Jean Mărăraş, spune că abia așteaptă momentul în care interlopii se vor „ciocni” pe holurile instanțelor de judecată: „Un scandal iscat pentru niciun fel de miză, bazat pe orgolii inutile, instrumentat cu profesionalism de organele judiciare. Fiecare inculpat are şi calitate de persoană vătămată, vor fi reîntâlniri, interesant de observat, pe holurile instanţelor”.