Război în Ucraina, ziua 253. Armata rusă și-a intensificat considerabil atacurile în unele zone din Ucraina. Atacurile au ajuns la 80 pe zi

Război în Ucraina, ziua 253. Armata rusă și-a intensificat considerabil atacurile în unele zone din Ucraina. Atacurile au ajuns la 80 pe ziSursa: Facebook/ Volodimir Zelenski

Război în Ucraina, ziua 253. Armata rusă și-a triplat în ultimele zile atacurile asupra unor zone din Ucraina, a transmis, joi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit acestuia, rușii atacă acum chiar și de 80 de ori pe zi. Trei dintre ele au lovit o școală din orașului Pokrovsk.

În ultimele zile Rusia și-a intensificat considerabil atacurile asupra Ucrainei, în special după distrugerea Flotei Navale din Crimeea. Atacurile au ajuns la un număr de 80 pe zi. Anunțul a fost făcut în timpul unei convorbiri telefonice cu comandantul suprem al forțelor comune ale NATO din Europa, generalul Christopher Cavoli.

„Am discutat situația de pe front. Este tensionată, dar sub control. Inamicul a triplat intensitatea ostilităților pe anumite zone ale frontului- până la 80 de atacuri pe zi.

Datorită curajului și priceperii soldaților noștri, suntem în defensivă.Partenerii noștri înțeleg necesitatea de a furniza Ucrainei sisteme de apărare antirachetă și antiaeriană și depun eforturi semnificative pentru a face acest lucru”, a menționat comandantul șef al Forțelor Armate din Ucraina.

Pierderile rușilor în război sunt considerabile

Comandantul șef al armatei ucrainene a anunțat că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina de două ori mai multe avioane decât au pierdut în cei zece ani de război în Afganistan. Ucrainenii au distrus 278 de avioane rusești de luptă de la începutul războiului. Numărul aeronavelor este de peste două ori mai mare decât numărul avioanelor pierdute de Uniunea Sovietică în intervenția sa militară în Afganistan, ce a avut loc între anii 1978 și 1989.

Rusia, lovită din toate punctele

Marea Britanie a introdus joi o prevedere legislativă care ar împiedica țările să folosească serviciile Regatului Unit pentru a transporta petrolul rusesc, cu excepția cazului în care acesta este cumpărat la un preț plafon sau sub un preț care urmează să fie introdus începând cu 5 decembrie, potrivit unui comunicat al Trezoreriei Marii Britanii.

De asemenea, guvernul SUA, G7 și Uniunea Europeană intenționează să impună plafonul de preț pe 5 decembrie, ca parte a sancțiunilor coordonate împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Rusia urmărește să reia complet circulația pe podul din Crimeea până la sfârșitul lunii viitoare, conform unui anunț făcut de vicepreședintele Federației Ruse.

„Plănuim să lansăm traficul pe ambele benzi de pe partea dreaptă a podului – pe 5 decembrie pe o bandă și pe 20 decembrie pe cealaltă – complet”, a spus acesta. Reamintim că Podul lui Putin a fost grav avariat după ce o explozie a avut loc pe el, la începutul lunii octombrie.

Invazia Rusiei în Ucraina a cauzat cea mai rapidă strămutare a persoanelor

Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), invazia forțelor ruse în Ucraina a condus la cea mai rapidă şi cea mai amplă strămutare de persoane care a avut loc în ultimele decenii. Aproximativ 14 milioane de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească casele din 24 februarie. Organizația și-a exprimat îngrijorarea cu privire la iarna grea pe care ar urma să o aibă ucraineni, ca urmare a atacurilor masive asupra infrastructurii.

Un sat din estul Ucrainei a rămas complet gol după ce ultimii șapte locuitori au fost evacuați, a declarat un oficial ucrainean. Aceștia locuiau în satul Stelmakhivka, din estul Ucrainei. Potrivit oficialilor ucraineni, civilii au fost convinși să plece din cauza atacurilor aeriene repetate ale rușilor.