Evenimentul Zilei > Sport > Ratează FCSB meciul din Europa League? Arafat: „Să stea fiecare în carantină separat”
Ratează FCSB meciul din Europa League? Arafat: „Să stea fiecare în carantină separat”

Ratează FCSB meciul din Europa League? Arafat: „Să stea fiecare în carantină separat”

Raed Arafat, șeful Departamentului de Situaţii de Urgenţe, a vorbit despre focarul de coronavirus care s-a instalat în lotul lui FCSB.

Înainte de debutul în Liga 1, dar și de startul meciul cu armenii de la Shirak, din preliminariile Europa League, focarul de COVID-19 s-a instalat și la baza de pregătire a trupei patronate de Gigi Becali, din comuna Berceni. Potrivit ProSport, patru jucători din lotul roș-albaștrilor au aflat că au COVID-19 și au fost trimiși de urgență la propriile locuințe.

Patru jucători de la FCSB au fost depistați pozitiv cu coronavirus: mijlocașul Gabriel Simion (22 de ani), fundașul Alexandru Pantea (16 ani) și portarii Toma Niga (22 de ani) și Mihai Udrea (19 ani). Din fericire, toți cei infectați sunt asimptomatici, notează sursa citată.

Baza de pregătire din comuna Berceni urmează să intre într-un proces amplu de dezinfectare, iar fostbaliștii vicecampioanei Ligii 1 se vor autoizola până la următoarele teste.

Becali: „Cine e sănătos să joace fotbal”

„Roș-albaștrii” vor efectua din nou teste pentru coronavirus, iar Direcția de Sănătate Publică va decide ce se va întâmpla cu lotul pregătit de către Toni Petrea, care va debuta în Liga 1 pe terenul Astrei, anunță ProSport.

„Vom face teste acum din două în două zile, să fim siguri, nu ne jucăm, că vin meciurile de Europa League. Băgăm în carantină, băgăm în cantonament, așa trebuie dacă vrei să faci ceva în viață.

Cine are COVID-19 să se ducă la spital, cine e sănătos să joace fotbal. Ce facem acum? Ne speriem de virus? Trebuie să jucăm. Copiii ăștia sunt cuminți, au stat în cantonament și tot au luat.

Ăia care au creat virusul vor să facă panică, să distrugă popoare. La noi nu vedeţi că nici Covid-ul nu are putere? Se îmbolnăvesc mulţi, dar mor oameni puţini. De ce? Pentru că suntem ţară ortodoxă. Preoţii sfinţesc locul şi nu mor oameni”, a fost reacția lui Gigi Becali.

Arafat cere 14 de zile carantină, meciul din Europa este în 13 zile

Raed Arafat a vorbit despre situația de la FCSB și spune că există riscul ca lotul echipei lui Toni Petrea să nu se antreneze timp de 14 zile.

„Totul depinde de ancheta epidemiologică, de rezultatul ei. Depinde ce decide DSP-ul, dacă cei din lot au fost contacţi apropiaţi sau nu. Cei care sunt asimptomatici, se izolează 14 zile, dacă sunt simptomatici, există alte reguli.

Dacă vrem să fim corecţi, ei ar trebui să stea fiecare în carantină separat de ceilalţi, astfel încât dacă unul dintre ei devine pozitiv, să nu-i infecteze pe ceilalţi. Dar asta trebuie să stabilească DSP-ul, pentru că eu nu ştiu condiţiile lor acolo.

Trebuie să stea fiecare persoană separat. Asta e regula carantinei. Dacă jucătorii din cantonament au fost contacţi direcţi cu cei infectaţi, n-ar trebui să mai intre în contact unii cu ceilalţi pentru că nu se ştie care dintre ei devine pozitiv. Acum, ce stabileşte DSP-ul. Nu ştiu să existe excepţii legate de carantinare”, a declarat Raed Arafat pentru Fanatik.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: