Evenimentul ZileiActualitateRăsturnare de situație în cazul polițiștilor din Pitești. Instanța s-a pronunțat

Răsturnare de situație în cazul polițiștilor din Pitești. Instanța s-a pronunțat

Răsturnare de situație în cazul polițiștilor din Pitești. Instanța s-a pronunțat
Răsturnare de situație în cazul celor doi agenți de poliție acuzați de moartea unui bărbat pe care au vrut să-l evacueze cu forța de la o terasă din Pitești

Răsturnare de situație în cazul celor doi polițiști arestați în cazul bărbatului mort la Pitești. Cei doi agenți de poliție, acuzați că au ucis un bărbat în timpul încătușării, au fost eliberați printr-o decizie a judecătorilor curții de Apel Argeș. Instanța a dispus că polițiștii pot fi reținuți preventiv în arest la domiciliu.

Inițial, procurorii au cerut ca cei doi să fie ținuți, în continuare, în detenție, apreciind că sunt periculoși. Solicitarea lor a fost aprobată de prima instanță care a decis ca cei doi să fie arestat pentru 30 de zile. Ulterior, însă, măsura a fost schimbată la Curtea de Apel.

În paralel, ancheta continuă, sub coordonarea unei echipe de procurori de la Parchetul Militar București. Aceasta deoarece pe lângă cei doi polițiști, în caz mai sunt cercetați și doi jandarmi. Aceștia sunt suspectați că l-ar fi lovit pe bărbatul de 63 de ani care a decedat. De altfel, unul dintre cei doi jandarmi a fost arestat preventiv, joi.

Tragedia de la Pitești

Vineri, 16 aprilie, un bărbat din Pitești a murit în timp ce era evacuat cu forța, de polițiști, de la o terasă. Scenele, cu ultimele momente din viața omului, în care acesta era pus la pământ și încătușat au fost văzute de toată lumea. Bărbatul, un bătrân în vârstă de 63 de ani, a decedat în timp ce era evacuat cu forța de poliţişti de pe o terasă unde avusese loc un incendiu.

Bărbatul, aflat în stare avansată de ebrietate, a fost pus la pământ, cu forța, și în scurt timp a făcut stop cardirespirator. Legiștii au concluzionat că moartea victimei fost violentă, survenită în urma unui politraumatism. Cauza imediată a decesului a fost asfixia mecanică. Mulți au comparatacest incident cu moartea afro-americanului George Floyd, care a decedat tot în urma unei acțiuni a poliției, în luna mai a anului trecut.

În urma acestei tragedii, Tribunalul Argeș a decis arestarea preventivă a celor doi polițiști, cercetați pentru lovituri cauzatoare de moarte și purtare abuzivă. Apărarea a contestat concluziile legiștilor, iar Curtea de Apel a decis, joi, ca polițiștii să fie plasați în arest la domiciliu.

Citește și: 

UPDATE. Concluzii medico-legale: Bărbatul de 63 de ani din Piteşti a fost omorât. Doi polițiști au fost reținuți

Cazul George Floyd din România. Mărturii cutremurătoare în cazul bărbatului omorât în Pitești VIDEO


Accesează: