
Înghețata este desertul perfect pentru zilele toride de vară sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva dulce și răcoritor. Dacă vrei să eviți înghețata din comerț, aceste rețete îți vor fi de mare ajutor în următoarea perioadă.
Înghețată de vanilie
Aceasta este rețeta de bază pentru o înghețată cremoasă și plină de savoare. Ușor de preparat, varianta cu vanilie va fi pe placul întregii familii.
Ingredientele de care vei avea nevoie:500 ml de
- smântână pentru frișcă
- 250 ml de lapte
- 150 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie (sau 2 linguri extract de vanilie)
- 4 gălbenușuri
Mod de preparare
Într-un vas, amestecă laptele, smântâna și zahărul. Încălzește compoziția la foc mic, până când zahărul se dizolvă complet, dar fără să ajungă la punctul de fierbere. Într-un alt bol, bate gălbenușurile până devin pufoase. Adaugă treptat câteva linguri de amestecul cald de lapte și smântână.
Toarnă acest amestec înapoi în vasul cu lapte și smântână și încălzește-l la foc mic, amestecând constant, până când se îngroașă, având grijă să nu ajungă la punctul de fierbere.
Ia vasul de pe foc, adaugă vanilia și lasă amestecul să se răcească complet. După ce s-a răcit, pune înghețata la congelator pentru două ore. O poți savura cu frișcă, miere și nu.
Ciocolata, vedeta acestui desert fabulos
Pentru iubitorii de ciocolată, această variantă va fi perfectă. Cu o textură fină și un gust intens de cacao, înghețata de ciocolată va fi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Ingredientele necesare:
- 500 ml de smântână pentru frișcă
- 200 ml de lapte
- 150 g zahăr
- 200 g ciocolată neagră
- 2 linguri de cacao
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Laptele și smântâna pentru frișcă se pun la fiert, iar apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când se dizolvă complet.

Înghețată. Sursa foto: Pixabay
Ciocolata se rupe în bucăți mici și se adaugă în amestecul de lapte și smântână. De asemenea, esența de vanilie și cele două linguri de cacao se adaugă în compoziție.
După ce s-a răcit, compoziția se toarnă într-un vas de plastic și se lasă la congelator timp de două ore.
Înghețată de fructe de pădure
Înghețata cu fructe de pădure este o opțiune răcoritoare și sănătoasă. În plus, această variantă poate fi preparată în varianta dietetică.
Ingredientele necesare:
- 400 g fructe de pădure (zmeură, afine, mure)
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 100 g zahăr
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Pune fructele de pădure într-un blender și mixează-le până ajungi la o consistență cremoasă. Adaugă zahărul, esența de vanilie și sucul de lămâie în piureul de fructe și amestecă bine până când zahărul se dizolvă. Adaugă smântâna pentru frișcă și toarnă compoziția într-un recipient cu capac. După două ore, înghețata va fi gata de savurat.