Cea mai bună înghețată din lume. Mulți bucătari au încercat să câștige concursul

Cea mai bună înghețată din lume. Mulți bucătari au încercat să câștige concursul Sursa foto: Dreamtimephoto | Dreamstime.com

Un bucătar din Italia a câștigat Campionatul mondial al înghețatei. Evenimentul este organizat o dată la doi ani, începând din 2003. Au participat bucătari din 11 țări.

Un bucătar din Italia a făcut cea mai bună înghețată din lume. Campionatul mondial al înghețatei este organizat o dată la doi ani, începând din 2003. Anul acesta a avut loc în orașul Rimini. Împărțiți pe echipe, zeci de concurenți din întreaga lume s-au întrecut în a realiza cea mai bună înghețată.

Cel mai important campionat din această industrie

Marten Ostenrieder, bucătar șef: „Este un campionat mondial, cel mai important din această industrie. Desigur că ești nervos”.

Magdalena Liehr, patiser: „Totul este sculptat și modelat manual și de aceea nu este la fel de mare ca celelalte, dar în ceea ce privește efortul depus a fost destul de greu. A fost o provocare, dar a fost distractiv și interesant”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Înghețată

Sursa foto: 115050335 © Chernetskaya | Dreamstime.com

Înghețată cu personaje Disney

Concurenții au creat adevărate opere de artă din înghețată. Unii au reușit să facă un desert cu personaje din filme precum Avatar sau Disney. Aceștia au fost presați de timp și nevoiți să se asigure că nu se topește desertul. Un maestru gelatier a declarat că bucătarii s-au antrenat de cel puțin cinci ori pe săptămână pentru concurs.

inghetata betisoare

sursa foto: Smart Wood / facebook

Sergio Dondoli, maestru gelatier: „O echipă care vrea să câștige această competiție trebuie să se antreneze cel puțin două luni și să exerseze de cel puțin cinci ori pe săptămână, timp de două luni”.

Italienii au făcut cea mai bună înghețată din lume

Fiecare preparat a fost evaluat la milimetru și la secundă de către jurați. Aceștia au analizat consistența, temperatura, aspectul și gustul. Italia a fost țara câștigătoare. Echipa Coreei de Sud s-a clasat pe locul al doilea, iar Ungaria a obținut medalia de bronz, potrivit știrileprotv.

Grupul italian a fost format din Vincenzo Donnarumma (născut în Vico Equense și introdus în lumea patiseriilor încă de la 13 ani), Rosario Nicodemo (de la gelateria „Il cannolo siciliano” din Roma), Filippo Valsecchi (născut în Lecco, cu multe premii în palmares, ultimul fiind o medalie de argint la selecția italiană pentru World Chocolate Master), Domenico di Clemente (patiser cu experiență internațională, maestru în patiseria Martesana din Milano) și Davide Malizia (născut la Roma, de șase ori campion mondial de patiserie).