Evenimentul Zilei > Social > Răscoala marilor actrițe. Acuzații dure la adresa faimoaselor premii César
Răscoala marilor actrițe. Acuzații dure la adresa faimoaselor premii César

Răscoala marilor actrițe. Acuzații dure la adresa faimoaselor premii César

Cea de a 46-a decernare a faimoaselor premii César e lovită de un scandal imens. Chiar dacă ceremonia va avea loc abia pe 12 martie, marile actrițe ale filmului francez își exprimă deja stupoarea pentru modul în care au fost fîcute nominalizîrile.

Răscoala marilor actrițe! Lumea filmului e în criză. Și nu numai din cauza crizei de sănătate care a goit cinematografele. De multă vreme. obsesiile legate de  „diversitate” și „corectitudine politică” au făcut ca valoarea  actorilor, regizorilor și scenariștilor să conteze din ce în ce mai puțin în acordarea distincțiilor marilor festivaluri internaționale. așa s-a ajuns ca două actrițe emblematice ale cineatografiei franceze, Juliette Binoche și  Isabelle Huppert, să nu se afle nici mîăcar pe lista celor nominalizate pentru premiile César.

Răscoala marilor actrițe! Juliette Binoche devine regina cea rea

Juliette Binoche a avut, de pildă, surpriza să constate că rolul pe care l-a interpretat în filmului La Bonne Épouse nu apare în nicio secțiune a nominalizărilor , Cu talentul pe care l-a demonstrat de-a lungul întregii ei cariere, Juliette Binoche a răspuns Instagram cu un filmuleț.  asumându-și rolul odioasei regine din povestea Albă ca Zăpada, actrița se întreabă: „Oglindă, oglinjoară. De ce nu sunt la César? Bizar, bizar”. Imaginile senzaționale ale acestui videoclip amar le puteți vedea aici.


Roboții lui Putin, gata de invazie. În aer, pe apă sau uscat…


Surpriza sau, mai bine zis, afrontul făcut marii actrițe, nu are niciun fel de scuze. Cu atât mai mult, cu cât toți oartenerii  ei din filmul lansat în ianuarie 2020,  filmului, Noémie Lvovsky, Yolande Moreau și Édouard Bear , sunt nominalizați  la categoriile Cel mai bun actor și Cea mai actriță în rol secundar.


Israelul se pregătește să atace Iranul?! Mișcări suspecte la vârful armatei


Răscoala marilor actrițe! Isabelle Huppert, uitată de César

Isabelle Huppert are aceeași soartă. Rolul făcut în La Daronne, comedie satirică despre traficul de droguri , nu i-a impresionat pe cei care au făcut nominalizîrile. În schimb,  filme precum  The Things We Say, The Things We Do de Emmanuel Mouret, au obținut  nu mai puțin de 13 nominalizări, notează Le Figaro.

Cea de-a 46-a ceremonie de decernare a premiilor César , prezentată de Académie des Arts et Techniques du Cinéma , va avea loc pe 12 martie 2021. Oficial, în competiție intră  mai bune filme franceze din 2020.

Descoperire crucială a savanților maghiari. Istoria României se va rescrie