Evenimentul Zilei > Actualitate > Roboții lui Putin, gata de invazie. În aer, pe apă sau uscat…
Roboții lui Putin, gata de invazie. În aer, pe apă sau uscat…

Roboții lui Putin, gata de invazie. În aer, pe apă sau uscat…

Putin se pregătețte pentru orice eventualitate, Fie că Rusia va ataca, fie că va fi invadată, armata e pregătită. Roboții de luptă vor fi în prima linie, în aer, pe apă sau uscat...

Roboții lui Putin, gata de invazie. Războaiele mileniului III se vor da între armate de roboți ghidate de Inteligență Artificială, Fără nicio milă, armele robotizate vor  distruge totul în calea lor. Putin știe asta. Drept urmare,  armata rusă e implicată într-un gigantic efort de robotizare a tuturor forțelor, aeriene, terestre și navale.

Roboții lui Putin, gata de invazie

Ultimul succes al complexului militaro-industrial al Rusiei este robotul Udar. E vorba de un vehicul terestru blindat. A fost dezvoltat  pe baza vehiculului de luptă pentru infanterie BMP-3. Specialiștii ruși susțin că Udar  va fi capabil să se deplaseze autonom pe câmpul de luptă, Cel puțin asta susține directorul industrial al grupului de armament Rostec Bekkhan Ozdoyev.


Israelul se pregătește să atace Iranul?! Mișcări suspecte la vârful armatei


Prototipul operațional al sistemului robotizat Udar a fost dezvoltat de Institutul de Cercetări Științifice Signal All-Russian din cadrul High Precision Systems Company, integrat în Rostec.

„La dezvoltarea Udar, specialiștii întreprinderii au testat posibilitatea mișcărilor robotului în mod autonom. În acest scop, vehiculul integrează un subsistem de planificare a mișcării bazat pe senzori și dispozitive de măsurare. Pe baza datelor primite, se alege traseul robotului. , luând în considerare caracteristicile terenului și parametrii luptei „, a spus el.

Roboții lui Putin, gata de invazie. Udar poate interacționa  cu vehicule aeriene fără pilot

În dezvoltarea vehiculelor de luptă robotizate, Institutul de cercetare utilizează un principiu de robotică unificat. Acesta implică dotarea modelelor existente de hardware militar cu un set sofisticat de echipamente, a declarat biroul de presă al High Precision Systems.

„Robotul Udar, de exemplu, a fost dezvoltat pe baza vehiculului de luptă de infanterie BMP-3. Același principiu este folosit pentru robotizarea compartimentelor de luptă: începând de astăzi, șase compartimente de luptă diferite montate pe vehicul au fost robotizate”, a spus.


Secretele Mossadului. Cum i-au dus de nas agenții Israelului pe iranieni


Robotul Udar poate interacționa  cu vehicule aeriene fără pilot, a spus executivul Rostec.

„Am testat interoperabilitatea cu drone, inclusiv tipul legat cu sursa de alimentare electrică de la robotul însuși. Astfel de drone pot fi utilizate pentru efectuarea de recunoaștere ulterioară și retransmiterea canalului radio de control”, a adăugat Ozdoyev.

Vehiculul robotizat a fost testat în interoperabilitate cu roboți ușori desemnați pentru efectuarea recunoașterii, aruncării în aer a țintelor, transportului de mărfuri și evacuarea răniților.

„Un robot ușor este montat pe sau în spatele vehiculului Udar și are un mecanism de decuplare automată simplificată de la transportator înainte de a începe îndeplinirea sarcinii atribuite”, a specificat Institutul de cercetare a semnalului, notează Tass.

Descoperire crucială a savanților maghiari. Istoria României se va rescrie