Rareş Bogdan face anunţul serii! Românii vor să plece pe capete din ţară, de teama războiului: „Să nu intre într-o logică a disperării!”

Rareş Bogdan face anunţul serii! Românii vor să plece pe capete din ţară, de teama războiului: „Să nu intre într-o logică a disperării!” Sursa: EVZ

În ultimele zile a crescut cererea pentru pașapoarte, în rândul românilor, inclusiv pentru copii. Europarlamentarul Rareș Bogdan a transmis că panica ar trebui evitată, în condițiile în care țara noastră prezintă garanții solide de securitate.

Rareș Bogdan, europarlamentar, a vorbit, vineri seară, despre panica apărută și în România. Țara noastră se învecinează cu Ucraina, acolo unde are loc un război crunt. Unii români își fac griji pentru că Rusia ar putea lansa un atac și asupra noastră. Liberalul a spus că România prezintă garanții solide de securitate, pentru că face parte și din NATO, și din UE. Rareș Bogdan a transmis că nu este cazul ca lumea să intre în panică. În ultimele zile, a crescut numărul cererilor făcute pentru pașapoarte.

A crescut cererea de pașapoarte în România, mai ales în nordul țării. Mesaj transmis de europarlamentarul Rareș Bogdan

„Modul în care a acționat Uniunea Europeană, Marea Britanie și Canada în această perioadă a crizei din Ucraina arată siguranță. Românii din nordul țării sunt speriați. A crescut numărul cererilor de pașapoarte pentru copii. Românii nu au de ce să se teamă, să nu intre într-o logică a disperării. România este apărată. Cel mai important în 32 de ani de democrație este apartenența noastră la NATO și Uniunea Europeană”, a spus Rareș Bogdan la Antena 3.

În ceea ce privește cererile făcute de Ucraina, Republica Moldova și Georgia, pentru aderarea la UE, Rareș Bogdan a explicat că lucrurile nu sunt atât de simple și acceptarea plus integrarea nu vor avea loc într-un timp foarte scurt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acceptarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei în Uniunea Europeană nu se va face peste noapte

„Dacă mergem pe procedura clasică, în niciun caz. Statutul de țară candidată este acordată de Consiliul European. În ultimele 72 de ore, poziția a cel puțin unui stat este fluctuantă. În ceea ce privește refugiați. Sper să nu ne trezim cu Ungaria care blochează extinderea UE. Discuțiile se deschid după o decizie unanimă. Se poate merge pe o procedură rapidă, dar asta nu se întâmplă peste noapte, în 30 sau 60 de zile”, a mai afirmat europarlamentarul român pentru sursa citată.

Președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu au semnat, joi, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru. Vrem să trăim pașnic în democrație”, a spus Maia Sandu.